Procesul de listare la Bursa pentru operatorul de telefonie fixa Romtelecom, la care statul roman este actionar minoritar ar trebui sa se finalizeze in toamna acestui an.
Iuliu Winkler, noul sef de la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologia Informatiei (MCTI), a anutat joi ca asteapta pana la 3 septembrie o evaluarea atat pentru Romtelecom cat si pentru posta Romana si Societatea Nationala pentru Radiocomunicatii.

Winkler a declarat ca a avut o intalnire cu Yorgos Ioannidis, directorul operatorului, si au convenit sa depuna eforturi comune in vederea stabilirii momentului optim de listare. "Am discutat cu directorul companiei, Yorgos Ioannidis si am convenit ca vom depune eforturi comune pentru alegerea momentului pentru listare. De asemenea, am dispus o actiune de evaluare care vizeaza situatia exacta si pentru Romtelecom, Posta Romana si Societatea Nationala pentru Radiocomunicatii", a declarat ministrul.

Procesul de privatizare al Romtelecom a inceput in anul 2005 si a avut un prim termen de finalizare in anul 2006. Statul a hotarat sa recurga la privatizarea prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a vinde actiunile pe care le detine prin MCTI in cadrul Romtelecom.

In luna august a anului trecut a fost semnat de catre ministrul Zsolt nagy contractul de consultanta pentru sevicii financiare cu consortiul format din banca de investitii Credit Suisse Securities (Europe)Limited si IEBA Trust pentru privatizarea Romtelecom prin Oferta Publica Initiala (IPO).

Statul detine aproape 26% din titlurile fostului monopol pe piata telefoniei fixe, la care actionarul majoritar este grupul elen OTE, cu o participatie de 54%. Restul de 20% au fost transferate Fondului Proprietatea. Compania de telefonie Romtelecom nu a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, din cuza evolutiei financiare sub previziuniile efectuate la sfarsitul anului 2005, declara, in aprilie, fostul ministrul al comunicatiilor Zsolt Nagy.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri