Compania clujeana Arobs, producator de software si distribuitor de sisteme de navigatie, estimeaza ca va comercializa peste 1.000 de terminale Apple iPhone pana la sfarsitul anului, pe fondul cererii mari pentru acest aparat, a declarat, potrivit NewsIn, directorul companiei, Sergiu Gansca.

Arobs va comercializa, incepand cu 30 octombrie, telefoane iPhone care sunt la zi din punct de vedere al software-ului si nu mai necesita upgrade, potrivit lui Gansca. "De asemenea, am semnat un contract de service cu o companie agreata de furnizorul de terminale iPhone din Statele Unite ale Amercii care ne va permite sa rezolvam toate problemele de service ce ar putea sa apara - in conformitate cu legislatia din Romania", a mai explicat directorul Arobs. care a spus ca pana in prezent s-au vandut peste 200 de telefoane.

Primul terminal Apple iPhone a fost prezentat de compania Arobs in cadrul Salonului International Auto Bucuresti (SIAB), desfasurat intre 5 si 15 octombrie. Atunci, compania clujeana anunta ca va importa pana la 500 de terminale pana la sfarsitul anului acesta. Pretul unui telefon iPhone comercializat de Arobs este de 599 euro, fara TVA.

Imediat dupa ce Arobs a anuntat ca va comercializa iPhone pe piata din Romania, compania Integrated Romanian Information Systems (I.R.I.S.) - importator si distribuitor unic pentru produsele Apple in Romania -, a sesizat Apple Europa cu privire la acest aspect, in conditiile in care terminalul ar fi trebuit sa intre pe piata romaneasca printr-un distribuitor unic, potrivit importatorului.

"Noi (I.R.I.S. - n.r.) am sesizat Apple Europa in legatura cu vanzarea terminalului iPhone in Romania. Nu este treaba noastra sa ne pronuntam daca este legal sau nu. Asupra acestui lucru se va pronunta Apple Europa. La noi in tara s-au vandut mai multe terminale iPhone prin intermediul unor magazine online, iar dupa specificatiile lor pare sa fie vorba de acceasi filiera. In functie de numarul serial al aparatului, Apple Europa va vedea de unde au plecat terminalele Apple iPhone si care a fost traseul lor", spuneau atunci oficialii I.R.I.S. Ei ii sfatuiesc pe clientii care au achizitionat deja terminale Apple iPhone sa apeleze la autoritatile nationale privind drepturile consumatorilor.

"Garantia oferita de cei care comercializeaza iPhone nu este garantie Apple. De asemenea, in acordul de licenta existent pe orice terminal iPhone se specifica faptul ca orice interventie hardware sau software asupra aparatului duce la pierderea garantiei. In aceste conditii nu vad cum ar putea oferi garantie cineva", au explicat reprezentantii I.R.I.S.

Pe de alta parte, reprezentantii companiei clujene Arobs spun ca firma ofera garantie valabila 24 de luni. Oficialii Arobs au precizat ca terminale iPhone au fost comercializate in Romania inca de la aparitia acestora in Statele Unite ale Americii.

"Au fost persoane fizice care au fost in Statele Unite ale Americii si au cumparat cateva terminale iPhone, dupa care le-au vandut pe tot felul de site-uri. Diferenta dintre noi (Arobs - n.r.) si persoanele fizice de care vorbeam este ca oferim garantie 24 de luni, repet, in conditiile legislatiei romanesti", au explicat oficialii companiei Arobs.

Compania Arobs Transilvania Software SRL a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 2,4 milioane euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de circa 30%.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri