Intel isi va mari cota de piata pana la sfarsitul anului 2007 la 12,5%, mentinandu-si prima pozitie la nivel global in productia de cipuri, in timp ce rivalii de la AMD vor iesi din topul primilor zece producatori, a estimat firma de cercetare iSuppli, citat de presa internationala.
Samsung Electronics va ramane numarul doi in productia de cipuri, detinand 7,4% din piata, in timp ce Toshiba va avansa pe locul trei, surclasand compania Texas Instruments pe pozitia a patra, potrivit iSuppli.

Veniturile totale din vanzarea de semiconductori sunt asteptate sa atinga 271 miliarde dolari, in crestere cu 4,1% fata de 2006. In luna septembrie, iSuppli anunta ca se asteapta ca piata sa creasca cu 3,5%.

"Intel si-a aparat cu succes cota de piata castigata in detrimentul celor de la AMD in primul trimestru, in segmentul microprocesoarelor pentru calculatoare, datorita succesului inregistrat de procesoarele duale si cele quad", a afirmat seful divizie ce se ocupa analiza de piata din cadrul iSuppli, Dale Ford.

Sony a avansat pe locul opt, dupa ce ocupase pozitia 14 in 2006, cu o crestere de 57% a veniturilor, datorita vanzarilor de cipuri pentru consolele PlayStation 3. Veniturile crescute ale companiei Toshiba se datoreaza de asemenea vanzarilor robuste la cipurile pentru console PlayStation 3.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri