Wizrom Software, unul dintre primii patru jucatori pe piata furnizorilor de solutii informatice integrate pentru business, va fi, cel mai probabil, listata la bursa in 2010, a declarat, pentru Wall-Street, Zemy Apfelbaum, managing director al companiei.
Pentru 2010 managementul companiei romanesti isi propusese fie listarea la bursa, avand in vedere o bursa romaneasca sau una straina, fie vanzarea companiei in totalitate.

“Daca ma intrebati acum ce cred pentru urmatorii doi ani, estimez ca o sa fie o listare si cred ca 2010 ar fi un moment potrivit, pentru ca, pana atunci, vom atinge o cifra de afaceri care sa ne permita acest lucru”, a spus Zemy Apfelbaum (foto). Oficialul a declarat ca, pana in 2010, compania ar trebui sa atinga o cifra de afaceri de 20 de milioane de dolari, dar a spus ca este prematur pentru fi furnizate mai multe detalii.

Furnizorul roman de solutii informatice a vandut vara trecuta 50% din actiuni catre compania israeliana One1 Software Technologies, intr-o tranzactie care prevedea pastrarea controlului de catre echipa de conducere a Wizrom Software, precum si accesul companiei la proiecte de mare anvergura, prin utilizarea know-how-ului oferit de One1 Software Technologies.

Wizrom Software este deja prezenta pe pietele din Bulgariasi Moldova si are proiecte individuale, implementate de la Bucuresti, in Serbia si in Turcia. Zemy Apfelbaum a declarat ca anul acesta compania nu intentioneaza sa se extinda anul acesta, dar pe termen mediu este vizata zona balcanica pentru extinderea prezentei jucatorului.

Compania a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu 36% fata de 2006, pana la 7,5 milioane dolari si vizeaza anul acesta afaceri de circa 10 milioane de dolari. Profitul brut al companiei s-a ridicat la valoarea de 1,5 milioane de dolari, atingand estimarile de anul trecut. Pentru anul 2008 Zemy Apfelbaum estimeaza ca profitul va pastra aceeasi margine ca in 2007, de aproximativ 20%.

Valoarea totala a contractelor incheiate de companie a cunoscut de asemenea o crestere semnificativa in 2007, ajungand la 10 milioane de dolari. O sursa importanta a mentinerii tendintei de crestere a Wizrom o constituie si cei peste 350 de clienti noi contactati anul trecut, compania numarand la finalul anului 2007 aproximativ 2800 de clienti activi.

Vanzarile principalelor produse ale companiei, sistemul financiar-contabil WizCount si ERP-ul WizPro au adus peste 50% din cifra de afaceri pe anul 2007. De asemenea, sistemul dedicat analizelor si rapoartelor manageriale dinamice, Panorama Business Intelligence, a inregistrat o cresetere majora pe acest segment de piata, cumuland vanzari de peste 400.000 de dolari. Compania se va orienta anul acesta pe sistemele de optimizare si estimeaza pentru Panorama Business Intelligence un ritm de crestere asemenator celui din 2007.

"Estimam pentru 2008 o continuare a trendului ascendent pentru solutiile si serviciile IT in Romania. Firmele se dezvolta si cauta solutii care sa le eficientizeze si sa le optimizeze procesele de business. Wizrom Software va urmari aceasta tendinta si va pune accent pe produse cum ar fi solutia de optimizare a activitatilor logistice Warehouse Expert, aplicatia de optimizare a nivelului de stoc Logility Voyager Solutions si sistemul de optimizare a rutelor de livrare Roadnet Transportation Suite", a declarat directorul managerial al Wizrom Software, Zemy Apfelbaum.

Potrivit reprezentantilor companiei, in contextul de piata actual, Wizrom Software urmareste pentru 2008 o cifra de afaceri in cresetere cu aproximativ 30%. Accentul va fi pus pe dezvoltarea departamentului Enterprise, a carui activitate se concentreaza asupra furnizarii de produse si servicii companiilor mari din Romania.

Compania romaneasca Wizrom Software este unul dintre principalii furnizori de solutii informatice integrate pentru managementul afacerilor, prezent pe piata romaneasca inca din 1992. Compania are filiare in Republica Moldova si Bulgaria si are aproximativ 22.000 de licente instalate pentru companii, in cele mai variate domenii de activitate.

Potrivit oficialilor, compania a incheiat anul 2007 cu o cota de 11,2% din piata EAS (Enterprise Application Software).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri