Piata de servere din Romania are un ritm de crestere de 30% fata de anul 2007, iar 90% din statiile de lucru au ca platforma sistemul de operare Windows, a declarat directorul Grupului de Servere si Instrumente de Dezvoltare Microsoft Romania, Gabriel Nicolaescu.
Microsoft a lansat pentru profesionistii IT si dezvoltatorii din segmentul enterprise infrastructura de ultima generatie si platforma de aplicatii complexe, Windows Server 2008, SQL Server 2008 si Visual Studio 2008, platforme care ofera o serie de servicii si imbunatatiri, cum ar fi posibilitatea unui utilizator de a-si accesa desktop-ul personal prin intermediul oricarui PC, oriunde s-ar afla.

De asemenea, clientii vor avea capacitatea de a cauta intr-o baza de date complexa, acele informatii de care un manager are nevoie pentru a face alegerile cele mai bune pentru dezvoltarea companiei.

In acest an, Microsoft va lansa si pachetul Windows Essential Server Solution adresat companiilor mici si mijlocii construit pe Windows Server 2008 iar odata cu acesta, Windows Small Business Server 2008 si Windows Essential Business Server 2008.

Totodata, Windows HPC Server 2008, succesorul Windows Computer Cluster Server 2003, creat pentru a creste productivitatea, scalabilitatea si pentru a imbunatati managementul scenariilor tehnologice performante, va fi disponibil in a doua parte a anului.
Cele trei produse vor oferi platforma pentru o infrastructura IT si o platforma de aplicatii, care se poate adapta cu usurinta conditiilor de business.

„Eforturile acestor profesionisti au avut deja un impact major asupra evolutiei societatii noastre. Suntem dedicati sa-i sprijinim in demersurile lor de a oferi valoare mediului de business din ce in ce mai competitiv. Acest angajament a fost si este evidentiat de-a lungul lansarii acestui nou val software, care sustine dezvoltarea mediului enterprise, reduce costurile si ofera posibilitatea angajatilor de a accesa si analiza informatii cu o rapiditate si eficienta maxima.” - a declarat directorul general al Departamentului de Marketing Platforma Aplicatii Microsoft Corporation, Jonathan Perera.

Microsoft Corp. este o companie americana producatoare de software cu peste 50.000 de angajati in mai multe tari, producatorul sistemului MS Windows, in numeroasele sale variante.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri