Compania japoneza Sharp va investi 729 milioane dolari pentru constructia unei noi fabrici de celule solare in orasul Sakai, din vestul Japoniei, intensificand concurenta cu rivalii germani de la Q-Cells si altii, informeaza Reuters.
Sharp a anuntat in iulie ca noua fabrica va incepe productia in martie 2010.

Companiile ce activeaza in sectorul energiei solare isi extind rapid capacitatea de productie pentru a face fata cererii crescute pentru energia verde, pe fondul combaterii incalzirii globale.

Compania Sharp, cu sediul la Osaka, planuieste sa investeasca 72 miliarde yeni pentru a putea incepe in doi ani productia la noua fabrica, a carei capacitate anuala va fi de 480 megawati.

Fabrica, ce va fi construita langa noua fabrica de ecrane pe baza de cristale lichide (LCD) ce a costat 380 miliarde yeni, va produce celule solare de mici dimensiuni.

Sharp a declarat ca planuieste sa construiasca si in strainatate fabrici de productie a celulelor solare de mici dimensiuni, pentru a spori capacitatea totala a celulelor solare la 1.000 megawati pe an pana in 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri