Microsoft a renuntat la ideea de a numi anumiti membri in consiliul de administratie al Yahoo, potrivit unei surse avizate, dupa ce a decis ca nu va lansa o operatiune de preluare ostila a grupului, informeaza Reuters.
Microsoft a renuntat la nominalizarea celor zece membri, potrivit sursei, precizand ca directorul executiv Steve Ballmer nu doreste crearea unei situatii tensionate.

Compania Microsoft si-a retras wekendul trecut oferta de preluare a Yahoo de 47,5 miliarde dolari, dupa o neintelegere asupra pretului de preluare.

Prin renuntarea la lista de candidati, Microsoft ofera celor nominalizati posibilitatea de a se inscrie pe alte liste de candidati stabilite de actionarii Yahoo, dupa ce acestia au fost dezamagiti de incapacitatea directorului executiv Jerry Yang de a incheia acordul.

Membri din consiliul de conducere al Microsoft au fost abordati de actionarii Yahoo in ceea ce priveste nominalizarea propriilor liste de candidati, potrivit Wall Street Journal.

Analistii sunt de parere ca actionarii au putin timp la dispozitie pentru a actiona, avand in vedere ca nominalizarile trebuie facute pana pe 15 mai.

Yahoo are stabilita intalnirea anuala pe 3 iulie.

"Termenul limita de 15 mai nu ofera suficient timp pentru ca alti investitori, in afara de Microsoft, sa stabileasca o lista de candidati pentru posturile de conducere", a declarat directorul administrativ al firmei de consultanta Proxy Governance, Shirley Westcott.

Actionarul Eric Jackson, ce conduce un grup de investitori care detin un total de doua milioane de actiuni Yahoo, a declarat ca in ultimele zile a contactat "mai multe persoane care ar putea sa candideze", insa a refuzat sa faca nominalizari.

Fostul director executiv al firmei Nextel Partners, John Chapple, fostul director executiv al Grey Global Group, Edward Meyer, si Jaynie Studenmund, fost director financiar al Overture Services, companie preluata de Yahoo, se afla printre nominalizati, potrivit mass-mediei.

Microsoft a refuzat sa faca comentarii.

Microsoft si-a marit oferta la 33 dolari pe actiune saptamana trecuta, urmarind sa preia Yahoo pentru a concura cu firma Google pe piata emergenta a publicitatii online.

Yahoo a refuzat insa sa accepte o oferta sub 37 dolari pe actiune, provocand intreruperea negocierilor.

Compania Yahoo este presata de actionarilor pentru a stabili un acord alternativ, urmarindu-se o posibila cooperare cu Google.

Directorul executiv al Google, Eric Schmidt, a declarat ca firmele ar putea coopera , insa nu exista niciun acord deocamdata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri