Gigantul informational Microsoft a anuntat vineri ca va face apel impotriva unei amenzi record, de 899 milioane euro (1,39 miliarde dolari) impusa de Comisia Europeana pentru utilizarea de preturi ridicate menite a descuraja concurenta, informeaza Reuters.
"Microsoft a depus azi la Curtea Europeana de Prima Instanta o cerere privind anularea deciziei Comisiei Europene luata la data de 27 februarie", a precizat gigantul american intr-un comunicat.
"Am depus acest apel ca parte a unui efort constructiv menit a cere o mai mare claritate de la acest tribunal", afirma comunicatul.

Comisia Europeana, implicata intr-o lupta de durata impotriva Microsoft pe teme de concurenta neloiala, a replicat ca este increzatoare ca amenda este "corecta din punct de vedere legal".

Comisia a adaugat ca a impus aceasta amenda din cauza ca grupul american a sfidat o cererea UE privind oferirea de informatii catre concurenta.

Microsoft a fost amendat in total cu 1,68 miliarde euro de catre UE pentru abuz de pozitie dominanta prin intermediul sistemului sau de operare Windows.

Amenda de 899 milioane euro este cea mai mare impusa de catre Comisia Europeana unei companii. Initial, comisia amendase grupul american cu 497 milioane euro in martie 2004 pentru restrictionarea accesului la informatii privind aplicatii pentru servere.

Microsoft a facut apel la aceasta decizia si nu a avut succes, fiind apoi amendata cu o suma suplimentara de 280,5 milioane euro, pentru refuzul de a se supune deciziei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri