Microsoft nu a considerat niciodata ca achizitia Yahoo ar fi una strategica, iar faptul ca a renuntat la oferta inseamna ca dispune acum de 50 de miliarde dolari pe care sa le cheltuiasca pe alte achzitii, a spus directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, citat de Reuters informeaza NewsIn.
"Nu ne-am dorit sa cumparam Yahoo ca un pas strategic", a declarat Steve Ballmer, aflat la o conferinta la Moscova.

"Vom cheltui banii pe alte achizitii. Se pot face o multime de lucruri cu 50 de miliarde dolari", a adaugat seful Microsoft.

Microsoft a renuntat la propunerea de a cumpara compania Yahoo, pentru 47,5 miliarde dolari, respectiv 33 dolari/actiune, dupa ce Yahoo respinsese oferta la inceputul lunii, iar reprezentantii Yahoo precizasera ca vor accepta sa incheie tranzactia doar la 37 dolari/actiune.

Ballmer a declarat saptamana aceasta, in Israel, ca Microsoft nu poarta in prezent discutii ca sa achizitioneze Yahoo, dar studiaza alte tipuri de afaceri pe care le poate incheia cu al doilea motor de cautare din Statele Unite.

Microsoft a facut deja o oferta de achizitionare a motorului de cautare al Yahoo si de preluare a unui pachet minoritar de actiuni la firma de web, potrivit unor declaratii pe care o sursa avizata le-a facut Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri