Bitdefender estimeaza o cota de piata a solutiilor de securitate intre 45 si 50% pentru 2008, compania inregistrand in 2007 o cota de peste 40% raportata la o piata a aplicatiilor CMS (antivirus si conexe) de circa 5 milioane euro si 3% din piata de antimalware modiala.
Potrivit Bitdefender, pierderile companiilor romanesti din cauza spam-ului si a virusilor este intotdeauna o problema destul de complexa. Cuantificarea acestor pierderi, de exemplu, pierderile directe datorate unui incident de securitate de tipul "virus in reteaua interna" pot fi cuantificate destul de usor - orele de munca pierdute, reprezinta orele de suport tehnic. Pe de alta parte, exista si costuri mai greu de estimat. De exemplu, cat ar putea costa pierderea sau furtul datelor personale ale clientilor.

Exista trei piete distincte: cea a utilizatorilor finali, cea a companiilor generale si cea a providerilor de servicii de Internet, IT&C si conexe, care cumpara solutii si ofera mai departe servicii integrate. Fiecare piata are specificul ei in functie de nivelul de maturitate, nivelul pirateriei si multe alte coordonate, iar in acest caz fiecare solutie joaca un rol important in targetul caruia i se adreseaza.

Gama de solutii de securitate (antivirus si servicii conexe) se impart in trei categorii de utilizatori: home-useri, business si enterprise, produsele ramanand aceleasi, doar numarul de utilizatori fiind diferit, iar costurile unei solutii antivirus nu sunt predefinite, ele depinzand de cativa factori si anume, numarul de utilizatori sau nevoia de protectie solicitata de client. In general, se poate spune ca pretul unei licente pentru o solutie de top antivirus, cu protectie minima, pleaca de la 30 euro/an.

Daca luam un exemplu, BitDefender Small Office Security, o solutie de securitate si administrare destinata retelelor companiilor, care ofera protectie proactiva superioara impotriva virusilor, a programelor spion, a rootkit-urilor, a mesajelor de tip spam, a tentativelor de fraudare de tip phishing si a altor coduri periculoase, poate costa pentru 10 calculatoare, cu o perioada de licentiere de un an, 322 EURO/an.

In general, solutiile de securitate exista tocmai pentru ca este imposibil ca un utilizator obisnuit sa poata face diferenta intre un fisier Excel primit pe mail si un virus primit pe mail. "Accesarea cu buna stiinta" nu se poate lua in calcul decat in contextul in care cineva scrie sau ia de undeva un virus si-i da drumul constient si intentionat in reteaua interna a unei firme.

BitDefender este producatorul unei linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri