Divizia de computere a Apple a ajuns din nou in top trei datorita vanzarilor puternice realizate in al treilea trimestru pe piata americana, la nivel de PC-uri, potrivit unor studii realizate de Gartner si IDC.
La nivel mondial, Apple nu a intrat in topul primilor cinci furnizori de PC-uri, a demonstrat studiul. Insa, in Statele Unite, furnizorul de computere a dus impreuna cu Acer o lupta crancena pentru suprematia locului trei, producatorul asiatic clasandu-se in urma la doar 2.000 de unitati distanta de Apple, dupa cum releva cercetarea sustinuta de grupul IDC.

In schimb, analistii de la Gartner au declarat ca Apple a ocupat locul trei din top, avand cu 65.000 de unitati vandute mai mult decat Acer.

Atat IDC, cat si Gartner au plasat compania Apple pe locul patru dupa rezultatele afisate in trimestrul al doilea din 2007.

Vanzarile de PC-uri includ vanzarile la desktopuri, laptopuri si la serverele X86. De asemenea, Apple s-a clasat in top si datorita vanzarilor de aparate ultraportabile si a mini-notes-urilor, desi acestea au reprezentat doar 3% din piata.

Dell s-a mentinut pe primul loc, adunand 31,9% din piata, cu pana la 5,25 milioane de PC-uri vandute, arata Gartner. Potrivit informatiilor furnizate de IDC, Dell a detinut 32% din piata, cu 5,44 milioane de PC-uri, astfel ca firma de IT a inregistrat o crestere a cotei de 11-12%, comparativ cu acelasi trimestru al anului trecut.

HP s-a clasat pe a doua pozitie din punct de vedere al unitatilor vandute in SUA, cu un share pe piata de 25,3%, dupa cum arata analistii Gartner, si 25,1%, potrivit cercetatorilor IDC, astfel ca HP a vandut 4,17 milioane si, respectiv 4,26 milioane de PC-uri. Compania HP a sporit an dupa an, insa cu o crestere lenta a cotei de piata, de la 5,6 la 5,9%.

Totodata, vanzarile Acer au coborat ani de-a randul, la 20,8%, cu aproximativ 1,33 milioane de unitati date, obtinand un share de 8,1%, releva cercetarea Gartner.

Apple a afisat cresteri spectaculoase, de 38,1% annual, dupa estimarile Gartner, sau de 31,7%, conform IDC. Apple a vandut 1,40 milioane de unitati sau 1,32 milioane de unitati si a avut o cota de piata de 8,5 sau 7,8%, potrivit celor doua firme de cercetare.

Vanzarile la unitatile de PC-uri livrate in Statele Unite au crescut cu 4%, la 16,4 milioane de computere, conform Gartner.

La nivel global, vanzarile de PC-uri au crescut cu 15,3%, potrivit IDC, la 70,6 milioane de unitati. Pe o scala globala, primii cinci clasati au obtinut cresteri extraordinare. Lenovo, de pe a patra pzitie, a crescut cu 14,6%, HP cu 16,8%, pana la 13,3 milioane de unitati vandute, conducand pe piata mondiala cu o cota de 18,9%, iar Dell s-a situat pe al doilea loc, cu o marire de 21,4 procente si o cota de piata de 16,4%. Acer, clasat pe a treia pozitie, a crescut cu 63,5%, vanzand 6,97 milioane de PC-uri, iar Toshiba a sporit in vanzari cu 28,5%, la 3,1 milioane de calculatoare vandute si un share de 4,4%.

Venitul Apple inregistrat in SUA in al doilea trimestru din an a fost in crestere cu 40%, in timp ce venitul din strainatate a crescut cu 47%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri