Multi consumatori asociaza eBay mai mult cu obiecte vechi si electronice cu preturi mai mici decat cu o geanta de laptop din plastic reciclat de o femeie din New Delhi.
Cel mai mare operator de licitatii online incearca sa schimbe aceasta perceptie cu WorldofGood.com, un site care va fi lansat pentru a vinde bunuri cu scopuri sociale si de mediu.

eBay va dezvolta site-ul cu World of Good Inc, un start-up concentrat pe “modurile etice de aprovizionare” din spatele produselor de consum si care licentiaza numele grupurilor pentru piata. World of Good va avea o parte din veniturile provenite din site, care a functionat timp de sase luni ca o comunitate online axata pe impactul social al business-ului.

Site-ul va comercializa bunuri la preturi fixe, care se presupun ca vor avea efecte pozitive asupra oamenilor si asupra planetei. Scopul este de a ajuta consumatorii sa-si indrepte valorile sociale catre deciziile lor de cumparare, a declarat general managerul de la WorldofGood.com, Robert Chatwani.

Cumparatorii vor putea sa caute produse dupa anumite categorii sociale sau de mediu, aratand o poza a omului care produce comertul cafelei pe care esti interesat sa o cumperi, detalii despre originea sa si daca unele dintre activitatile sale au si cauze caritabile.

Organizatiile independente ca Rainforest Alliance si Co-op America vor prezenta vanzatorii si vor verifica articolele postate pe site.

“Noi ne dorim sa obisnuim clientii cu detaliile din spatele produselor”, a declarat Chatwani.

Deja piata pentru produsele care evidentiaza constiinta pentru mediu si social este in crestere. Chatwani citeaza un raport al Institului Natural Marketing, care indica faptul ca piata unor astfel de bunuri a fost de 209 miliarde de dolari in 2005. Tot din acest raport reiese ca piata din Statele Unite in 2010 va fi de 420 de miliarde de dolari.

In timp ce sunt o multitudine de locuri pentru a cumpara astfel de produse, eBay si cei 84,5 milioane de utilizatori activi ar putea creste substantial interesul pentru artizani. De asemenea, articolele de pe WorldofGood.com vor fi listate in proprietatea eBay.

Aranjamentul se datoreaza lui Roberto Milk, director executiv al Novica, companie care lucreaza cu artizani din intreaga lume pentru a vinde obiectele de decor pe eBay. Societatea National Geographic detine o participatie in aceasta companie.

Acesta ar putea schimba vanzarile suplimentare pe WorldofGood.com, unde Novica va vinde obiecte care fie vor fi vandute, fie vor fi luate in considerare.

La fel ca pe eBay, vanzatorii de pe WorldofGood.com vor plati taxe pentru a lista obiectele si vor oferi un comision catre eBay pentru vanzarile reusite. Toate tranzactiile vor fi facute prin sistem electronic de plata PayPal. La lansare, site-ul va avea cateva sute de vanzatori, care cuprinde si multi comercianti care sunt vanzatori pe eBay.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri