IBM va construi pentru guvernul SUA cel mai rapid computer din lume, a carui putere de procesare va fi egala cu cea a doua milioane de laptop-uri, aparatul fiind destinat administrarii arsenalului nuclear, relateaza Times Online.
IBM a anuntat ca dezvolta tehnologia necesara pentru sistemul “Sequoia”, care va fi destinat Departamentului Energiei (DOE). Proiectul se va incheia in 2011, anunta NewsIn.

IBM estimeaza ca puterea de procesare a lui Sequoia o va depasi pe cea combinata a primelor 500 cele mai perfomante computere din lume. Sistemul va contine mai mult de 1,6 milioane microprocesoare, ce vor fi asezate in 96 de cutii de marimea unui frigider.

Sequoia va avea un consum energetic de 6 megawati pe an, echivalentul energiei consumate de 500 de gospodarii americane intr-un an. Inainte de terminarea sistemului Sequoia, specialistii de la IBM vor construi “Dawn”, un sistem capabil de 500.000 de miliarde de calcule pe secunda.

Principalul scop al Sequoia este de a derula simulari complexe pentru cercetari in domeniul armelor nucleare. Acesta le va ingadui oamenilor de stiinta sa determine daca armele nucleare sunt sigure si vor functiona conform cerintelor Administratiei Nationale pentru Securitate Nucleara.

IBM a anuntat ca Sequoia va fi de asemenea folosit pentru cercetari in domeniul astronomiei, energiei, genomului uman si schimbarilor climatice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri