Conglomeratul american Liberty Media ar putea injecta sute de milioane de dolari in operatorul din domeniul transmisiilor radio prin satelit Sirius, aflat aproape de faliment, scrie Bloomberg.
Compania detinuta de John Malone inca negociaza salvarea companiei Sirius XM, a declarat sursa citata de Bloomberg, care a refuzat sa fie identificata deoarece discutiile sunt in desfasurare, iar acordul ar putea sa nu fie atins. Sirius XM a anuntat saptamana trecuta ca ar putea fi fortata sa inainteze documentele necesare falimentului mai devreme in cazul in care nu va gasi finantare exterioara.

Sirius XM trebuie sa returneze o datorie in valoare de 175 milioane dolari catre compania de echipament pentru satelit EchoStar Corp, detinuta de miliardarul Charles Ergen. Fie Ergen sau Malone, care controleaza cele mai mari companii de televiziune prin satelit, ar putea sa foloseasca Sirius XM pentru a integra propriile servicii radio si televiziune.

Sub termenii care au fost negociati, Malone ar putea plati 265 milioane dolari catre Sirius XM in schimbul unor locuri de conducere si o participatie minoritara in companie, a anuntat New York Times, citand persoane apropiate discutiilor. Malone ar putea plati alte 200 milioane dolari catre Sirius XM in acest an, a mai anuntat ziarul.

Un astfel de acord ar putea permite directorului executiv Mel Karmazin sa isi pastreze postul, mai anunta ziarul. Un grup de creditori ai Sirius XM au anuntat ca planuiesc inlocuirea lui Karmazin daca firma va declara faliment in loc sa faca o intelegere prin care sa ramana solvabila.

“Creditorii cred ca documentele de faliment nu reprezinta cele mai bune interese ale lor”, a declarat Edward Weisfelner, un avocat al Brown Rudnick LLP, care reprezinta creditorii. “Grupul nostru este ingrijorat de faptul ca nu foloseste amenintarea de falimentare ca o arma de negociat”.

Sirius XM si-a schimbat obligatiunile convertibile in valoare de 172,5 millioane dolari in note preferentiale cu maturitate in iunie 2011, potrivit unei declaratii facute saptamana trecuta. Suma reprezinta aproape jumatate din cei 400 de milioane de dolari investiti in notele pe care le detinea compania cu maturitatea la sfarsitul anului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri