Compania I.R.I.S., distribuitorul Apple in Romania, a devenit Apcom Romania in urma unui proces de rebranding regional,
prin care toti distribuitorii locali ai produselor si serviciilor Apple au fost inclusi intr-o structura comerciala unitara.
Colaborarea dintre Apple si Apcom Group, membra a grupului MDS Holdings, a inceput in urma cu 22 de ani, fiind consolidata in tot acest timp prin construirea unei retele regionale de distributie puternica, moderna si adaptata la realitatile locale. MDS Holdings isi desfasoara activitatea de 35 de ani in 67 de tari prin aproape 100 de companii din zona EMEA si are circa 2.200 angajati.

Per total, business-ul MDS Holdings a atins peste un miliard dolari anul trecut, potrivit lui Zsolt Kadar, marketing manager Apcom Romania.

In urma cu 3 ani, 70% din business-ul Apple se desfasura in Statele Unite al Americii. In T1 fiscal, incheiat in decembrie 2008, peste 34% din afacerile Apple au provenit din zona EMEA, drept pentru care compania americana a decis sa unifice sub un singur brand afacerile companiei in regiune. Tot in aceasta perioada, Apple a vandut in aceasta regiune 795.000 de computere, inregistrand o crestere anuala de 14%.

Apcom este recunoscut astazi ca distribuitor exclusiv al produselor realizate de compania Apple, precum calculatoarele Macintosh, iPod-uri, sistemele de operare Mac OS X, aplicatiile suitei iLife si cele profesionale, periferice, accesorii, si software.

Apcom Group continua sa isi extinda activitatea si portofoliul de distributie prin colaborarea cu terti producatori precum Adobe, Palm, Griffin, LaCie. Incepand cu luna iunie 2009, Apcom Group va distribui produsele FileMaker, lider mondial in aplicatii de baze de date pentru profesionisti.

"Vom pastra statutul de unic distribuitor, iar actionariatul va fi acelasi. Insa vom fi mai puternici la nivel de regiune. Totodata, vom asigura intr-un timp mai scurt livrarea produselor si a serviciilor unui numar tot mai mare de utilizatori Apple existenti sau potentiali", a declarat Nikolai Savov, regional business manager Apcom Group.

Apple a crescut foarte mult si pe piata din Romania si, in concordanta cu acest fapt, si interesul companiei mama a sporit destul de mult, spune Savov. Primul trimestru fiscal a fost unul greu, a adaugat acesta, de aceea si rata de crestere a vanzarilor a fost revizuita pentru 2009 - de la 16 la 12%.

Veniturile inregistrate de companie se balanseaza, in functie de regiuni. Totusi, Ungaria a avut vanzari mai bune in regiune, comparativ cu restul tarilor din estul Europei. In Romania, cel mai bine se vand iPod-urile.

"Apcom va dezvolta in continuare reteaua de distributie a produselor Apple in cadrul regiunii. Prin utilizarea unitara a contactelor si a serviciilor, precum si optimizarea cheltuielilor in cadrul grupului Apcom, vom putea mentine si chiar spori nivelul de profitabilitate", a mai spus regional business manager-ul Apcom responsabil al operatiunilor din Romania, Bulgaria si Macedonia.

Apcom Group a fost fondat in 1987 si relansat in primavara anului 2009, avand ca scop distributia IT&C in regiune. Sediul companiei si centrul de distributie se afla in Budapesta, Ungaria. Apcom distribuie produse Apple si complementare produselor Apple in Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Slovenia si Serbia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri