Reteaua de socializare MySpace a anuntat ca va concedia aproximativ o treime din angajati, numarul acestora ridicandu-se la 400 de persoane, in contextul in care incearca sa taie costurile pentru a face fata competitiei, informeaza BBC News.
Astfel, divizia aflata in dificultate financiara a companiei News Corporation, detinuta de mogulul media Rupert Murdoch, va ramane cu numai 1.000 de angajati.

"Inteleg ca aceste schimbari sunt dureroase pentru multi, dar sunt necesare pentru cultura si performanta companiei pe termen lung", a declarat directorul MySpace, Owen Van Natta, informeaza NewsIn.

Compania MySpace, care are aproximativ 125 milioane de utilizatori, a fost afectata de popularitatea retelelor rivale precum Facebook si Twitter.

Un studiu realizat de Knowledge Networks arata ca retelele de socializare nu pot reprezenta canale profitabile pentru transmiterea mesajelor publicitare, pentru faptul ca mai putin de 5% dintre utilizatori isi iau, in mod frecvent, informatii despre anumite produse din aceste medii online.

Facebook, care obtine castiguri din publicitatea online, se foloseste de pozitia dominanta avuta in cadrul site-urilor de socializare pentru a atrage investitorii, in contextul conditiilor dure de pe piata pentru reclamele online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri