Am fost, de curand, oaspetele Centrului de Dezvoltare Software din Sankt Petersburg, parte a companiei GSG (Global Software Group), care deserveste nevoile de aplicatii ale concernului Motorola. Alaturi de alti 12 jurnalisti din tot atatea tari, am facut cunostinta cu un concept revolutionar, lansat de cei de la Motorola, si anume Seamless Mobility, adica mobilitate fara limite. Dupa sase ore de seminar am plecat la hotel cu creierul stropitoare si cu o geanta mai grea cu 8 kilograme de prezentari tiparite, pliante si documentatii. Nu sunt specialist in IT&C, ci doar un utilizator cat de cat avizat de device-uri, asa ca voi incerca sa va impartasesc o experienta impresionanta, a carei chintesenta o reprezinta chiar imaginea alaturata.
E ora 8 dimineata. Sorbiti ultimele inghitituri de cafea in timp ce adaugati ultimele doua slide-uri la prezentarea pe care trebuie s-o sustineti la ora 9. Traficul e infernal, trebuie sa plecati urgent si nu mai aveti timp pentru ultimele retusuri. Telefonul dv. mobil preia prin Bluetooth documentul din desktop-ul de acasa si va da ocazia, la semafor, sa-l mai coafati, dupa care, odata ajuns la destinatie, il varsati in notebook-ul pe care l-a adus asistenta si apasati tasta run. Iar seara, pe la 8, urmariti Stirea zilei la Antena 3, din fotoliul de la birou, in compania celei de-a opta cesti de cafea, de aceasta data fara cofeina, si telefonul suna strident. E sotia care va anunta ca masa e gata, drept care va ofera si o imagine 3G a fripturii. Nu aveti incotro, va luati servieta si iesiti pe usa, dar Gabriela va tine de urat de pe ecranul telefonului mobil. Pana la masina, unde prin simpla apasare a unui buton, display-ul navigatorului de pe plansa de bord se schimba in televizor, unde puteti urmari emisiunea preferata pana acasa. Dupa emisiune, puteti conecta telefonul mobil la televizor pentru a obtine imagini live de la camerele video amplasate in interiorul si exteriorul casei de vacanta de la munte. Doar ca sa va asigurati ca totul este ok, intruct cel mic va trage de maneca sa-i dati telefonul ca sa-si descarce de pe net cele mai noi piese intrate in topul britanic.

Mobilitatea fara limite este, in realitate, un set de solutii care ne vor furniza un acces facil si neintrerupt la informatie, comunicare, monitorizare, control si chiar distractie, cand, unde si cum vom dori, indiferent de dispozitivele electronice pe care le folosim, de retele, servicii sau locatii. De asemenea, Mobilitatea fara limite presupune si faptul ca dispozitivele electronice si retelele ne vor intelege mai bine. Vor invata care ne sunt preferintele, sa simta lumea din jurul nostru si vor folosi aceste cunostinte pentru a ne face viata mai usoara. Mai simplu spus, e o chestiune de interconectare a retelelor: cablul TV, reteaua fixa de Internet de acasa, retelele de telefonie mobila (GSM, CDMA, 2.5G, 3G), LAN-ul wireless de la birou, pozitionarea globala prin satelit s.a.m.d. Aceste retele exista, dispozitivele prin care oamenii interactioneaza cu aceste retele exista, trebuie construite doar aplicatiile care sa imprieteneasca toate aceste elemente. Iar armata de peste 5.000 de specialisti de la Motorola la asta lucreaza de zor. Aproape 10% din ei, la St. Petersburg, in Rusia. Intr-un loc amenajat ca in filmele SF, unde softistii rusi au gasit o alternativa viabila la emigrarea in SUA ori Canada.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri