Alcatel-Lucent, unul din principalii jucatori ai pietei mondiale de telecomunicatii, va transfera 20 de angajati catre producatorul american de computere Hewlett-Packard (HP), conform amplului parteneriat incheiat intre cele doua parti.
Acordul dintre Alcatel-Lucent si HP presupune mai mult decat transferul celor 1.022 de angajati. Cele doua companii au incheiat un parteneriat comercial complex, pe o perioada de zece ani, pentru a propune un ansamblu de servicii informatice si de telecomunicatii.

La finalul saptamanii trecute, cel mai mare producator mondial de retele fixe de telefonie a anuntat concedierea a 564 de angajati in Romania, conform planului de restructurare care va disponibiliza 26.000 de persoane la nivel european.

"La nivel global, pana acum s-a semnat un singur acord, iar acesta este cu HP. Discutam cu mai multi parteneri, dar pana nu se definitiveaza acordurile, nu putem spune ce se va intampla concret", a declarat Iulian Costea, director de marketing pentru Europa de Sud-Est Alcatel-Lucent.

De asemenea, in masura in care vor fi semnate si alte astfel de acorduri, se va acoperi si aspectul externalizarii. Reprezentantii Alcatel-Lucent au spus ca, din cunostintele lor, in prezent sunt externalizate 20 de posturi catre HP.

"Partenerul nostru are capacitatea de a ne sustine acest numar de angajati mult mai bine decat o putem face noi si de a dezvolta, pana la urma, infrastructura sa IT cu oameni care au cunostintele necesare. In schimb, fostii nostri angajati vor beneficia de posibilitati de dezvoltare a carierei in cadrul companiilor partenere", a adaugat Costea.

In luna decembrie 2008, compania Alcatel-Lucent si-a anuntat planurile de transformare strategica pe care o va intreprinde in 2009.

"O componenta cheie a acestei transformari a fost crearea unui ecosistem de parteneriate care va ajuta compania sa-si dezvolte activitatea si in acelasi timp sa fie mai dinamica si flexibila. Primul parteneriat de acest fel cu compania HP, anuntat in luna iunie 2008, a fost semnat. Dincolo de acest parteneriat nu avem alt anunt de facut pentru ca nu avem alte parteneriate semnate. Suntem in discutii in acest sens cu mai multe companii, dar in acest moment nu avem nimic de anuntat", au spus oficialii Alcatel-Lucent.

Prin co-sourcing, compania intelege parteneriate care au doua componente: dezvoltarea unei oferte comune si solutii comune pentru piata, precum si transferul unor activitati pe care partenerul le poate aduce la un nivel mai ridicat de performanta intr-un timp mult mai scurt si in mod eficient in domenii ca produse aflate in faza de maturitate, IT si asistenta IT, finante, lantul de aprovizionare, precum si servicii administrate.

Alcatel-Lucent are circa 1.600 de angajati pe plan local, iar marea majoritate a acestora se afla la Timisoara.

Compania a prezentat, in cadrul Alcatel-Lucent Communication Day 2009, mai multe solutii si tehnologii de monitorizare si conectare de la distanta prin diverse aplicatii. Acestea sunt disponibile la diferiti operatori de telefonie, in lume. In Romania, nici unul din jucatorii de pe piata de telefonie nu beneficiaza de solutiile propuse de Alcatel-Lucent.

Ultimele anunturi facute de HP

- Unirea diviziei de PC-uri cu cea de imprimante;

- Afaceri de aproximativ 60 mil. euro pe plan local;

- Renuntarea la aproximativ 6.400 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri