Orange Romania, cel mai mare jucator de piata locala de telefonie mobila, a raportat in primele noua luni venituri in scadere cu 18,1%, la 800 milioane de euro, de la 977 milioane de euro in aceeasi perioada din 2008.
[Update] Cum vede seful Orange Romania declinul vanzarilor la 9 luni

Veniturile Orange pe piata locala au scazut mai puternic in trimestrul al treilea al anului, la 269 de milioane de euro, cu o cadenta de 22,9%.

Vanzarile din Europa s-au erodat cu 5,4% in special din cauza declinului inregistrat de rezultatele din Romania, arata raportul financiar al France Telecom, actionarul companiei.

"Veniturile din Romania au continuat sa fie afectate de mediul economic dificil si presiunile competitive puternice", potrivit raportului grupului Orange.

“Desi indicatori precum traficul in retea si numarul de clienti au revenit pe o curba pozitiva, veniturile sunt in continuare sub presiunea generata de deteriorarea conditiilor economice, de reglementari si de diminuarea tarifelor ca masura de a raspunde necesitatilor clientilor rezidentiali si business in perioada de criza economica”, a declarat CEO Orange Romania, Thierry Millet (foto).

La 30 septembrie 2009, Orange Romania avea 10.694.000 de clienti, in crestere cu 4,8% fata de perioada similara a anului precedent si cu aproape 340.000 de clienti in plus fata de trimestrul anterior.

"Evolutia este conforma cu prioritatile anuntate de companie de a majora numarul de clienti prin intermediul unor oferte si a unor initiative de crestere a valorii serviciilor, sustinute de lansarea francizelor si dezvoltarea canalului online", comunica Orange Romania.

Din numarul total al clientilor Orange, 2.236.000 utilizeaza si serviciile de internet mobil in banda larga, in crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului 2008.

Potrivit companiei, venitul mediu anual pe utilizator a fost de 100 de euro. De ce devine zona de business tot mai atractiva pentru operatorii telecom?

Citeste si articolul Prima scadere a numarului de utilizatori de telefonie mobila in S1. Crestere in retelele fixe


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri