Smartphone-urile ar putea depasi la vanzari telefoanele mobile traditionale si vor deveni cele mai populare terminale mobile din Statele Unite pana in 2011, daca actuala rata de crestere va continua, potrivit companiei de cercetare Nielsen.

In trimestrul al patrulea din 2009, 21% dintre posesorii de telefoane mobile din Statele Unite detineau un telefon inteligent, in crestere fata de trimestrul al treilea sau fata de anul anterior, cand doar 19%, si respectiv 14% dintre posesorii de telefoane mobile aveau un smartphone.

Vanzarile sunt in crestere, 29% dintre telefoanele mobile vandute in ultimele sase luni fiind smartphone-uri.

Studiul Nielsen arata ca 45% dintre consumatori intentioneaza sa cumpere un smartphone, iar compania de cercetare estimeaza ca telefoanele inteligente vor avea o cota de piata mai mare decat telefoanele obisnuite in urmatorii doi ani.

"Cresterea functiilor pentru aceste terminale,
alaturi de explozia aplicatiilor vor duce la un apetit ridicat pentru cumparare", a anuntat Nielsen. "Cresterea va fi foarte rapida pana la finalul lui 2011, Nielsen asteptandu-se la mai multe smartphone-uri in piata din Statele Unite decat telefoanele obisnuite". De asemenea, compania a mai anunta ca un alt factor care va produce o frenezie printre comparatori va fi reducerea preturilor pentru terminale in urmatorii ani.

Smartphone-urile indica o utilizare ridicata a aplicatiilor
fata de generatia anterioara de telefoane. In timpul studiului Nielsen participantii au fost intrebati despre functiile pe care le-au folosit in ultimele 30 de zile si a reiesit ca utilizatorii beneficiaza de avantajele oferite de functiile telefoanelor inteligente.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri