Producatorul sud-corean de electronice Samsung Electronics vrea sa depaseasca investitiile unor giganti ca Intel, IBM sau Sony pentru a-si consolida pozitia de lider in segmentul memoriilor chip si al ecranelor LCD, scrie BusinessWeek.

Capitalul de cheltuieli va depasi 18.000 miliarde woni (15,6 miliarde dolari) in acest an de la 8.000 miliarde woni, cat a cheltuit in 2009, a anuntat Samsung Electronics intr-un comunicat de presa.

Cel mai mare buget de investitii din industria IT ar putea ajuta Samsung la dominarea pietei si ar putea forta competitorii mai mici sa sporeasca investitiile. Achizitiile Samsung ar putea fi un avantaj pentru producatorii de echipamente ca Applied Materials dupa ce industria a iesit din recesiunea globala.

"Cred ca acesta suma importanta de cheltuieli in timpul crizei economice va consolida pozitia Samsung. Investitiile ar putea forta competitorii sa urmeze actiunea, care ar putea fi dificil pentru rivalii mai mici care nu au putere financiara ca Samsung", a declarat Kim Young Joon, analist al companiei NH-CA Asset Management.

Samsung vrea sa investeasca 9.000 miliarde woni sau aproximativ jumatate din capitalul de cheltuieli in divizia de memorii cip, comparativ cu bugetul de anul trecut de 5.500 miliarde woni. Cheltuielile in linia de ecrane LCD va creste de la 3000 miliarde woni la 5.000 miliarde woni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri