Orange Romania, cel mai mare operator telecom pe piata locala, estimeaza ca vanzarile de smartphone-uri (telefoane inteligente de tipul iPhone, BlackBerry) vor fi cu 50% mai mari in decembrie anul acesta fata de aceeasi perioada din 2009 si triple fata de decembrie 2008, a declarat Dorin Odiatiu, directorul de marketing al companiei, la un eveniment organizat de Ziarul Financiar.
Operatorul isi doreste sa ajunga lider in privinta vanzarilor de smarphone-uri, in ultima perioada compania intensificandu-si ofertele pentru acest segment, considerat unul cheie de catre France Telecom, grupul care detine Orange Romania.

Prin astfel de telefoane operatorul poate atrage clienti noi si isi poate creste veniturile din serviciile de date, unul dintre domeniile telecom care inca inregistreaza cresteri.

Orange a avut un avantaj semnificativ in fata celorlalti operatori de pe piata locala si pentru ca a fost singurul jucator din zona de telecomunicatii care a distribuit terminalul iPhone de la Apple in Romania.

De altfel, in urmatoarele saptamani, Orange va lansa modelul iPhone 4, insa oficialii companiei nu au oferit detalii despre produsul care pe piata americana va costa 199 de dolari in varianta de 16GB si 299 de dolari in varianta de 32 de GB.

Chiar daca o mare parte dintre smartphone-uri sunt detinute de oameni de afaceri, Dorin Odiatiu (foto) afirma ca in ultimul timp tot mai multe persoane cu venituri medii isi achizitioneaza astfel de terminale.

„BlackBerry este acum in zona de consumer si la un moment dat va ajunge si catre segmentul de prepay (n.red cartele preplatite)”, a explicat directorul de marketing al Orange.

In prezent, cele mai multe apeluri la linia Orange dedicata utilizatorilor de smartphone-uri se refera la un telefon iPhone in 51% dintre cazuri, BlackBerry in 23% dintre cazuri, iar apoi urmeaza intrebarile despre functiile PDA ale mobilelor (13%) si configurarea mobilului ca modem pentru accesul la internet de pe PC (13%).

Vanzarile de telefoane mobile pentru anul trecut au fost estimate la patru, cinci milioane de exemplare de catre retailerii de telefoane mobile si operatorii telecom, telefoanele inteligente insemnand circa 3,7% din volumul vanzarilor, potrivit datelor GFK Romania.

Pe de alta parte, in 2009 piata de telefoane mobile era estimata la 253 de milioane de euro, iar din anul aceasta vanzarile de telefoane inteligente au reprezentat circa 21,4%, mai exact in jur de 55 de milioane de euro, adauga oficialii GFK.

Vanzarile de telefoane inteligente au crescut la nivel mondial cu 57% la 54,7 milioane de exemplare in primele trei luni ale anului, comparativ cu o crestere de 21,7% in ceea ce priveste piata totala de telefoane estimata la 294,9 milioane de exemplare, arata datele companiei de cercetare IDC.

La finalul lui martie, un telefon din cinci vandute era un smartphone.

Pe de alta parte, utilizatorii de telefoane inteligente vor reprezenta 19% din totalul celor care acceseaza internetul pe mobil in 2010, potrivit estimarilor Gartner, citate de Orange.

Citeste si: Directorul de marketing Orange: Am incercat democratizarea BlackBerry-ului in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri