Netopia Sistem a inregistrat in prima jumatate a acestui an o crestere cu 36% a numarului de plati prin SMS procesate prin intermediul serviciului mobilPay, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, insa compania a resimtit o injumatatire a valorii medii a platilor de acest tip, de la 7 euro in 2009 la 3 – 4 euro in primul semestru din acest an.
Daca in primul semestru al anului trecut compania a procesat 265.000 de plati prin SMS, in perioada similara a anului in curs a raportat 360.000 de tranzactii.

"Pana la finele anului mizam pe mentinerea trendului ascendent si estimam ca vom preocesa cu 30% mai multe plati prin SMS comparativ cu anul trecut, cand serviciul mobilPay a intermediat aproximativ 500.000 de tranzactii", a declarat Antonio Eram, fondator si CEO al Netopia Sistem. Astfel, in 2010, compania va procesa aproximativ 650.000 de plati prin SMS.

In ceea ce priveste valoarea tranzactiilor efectuate, Antonio Eram preconizeaza ca pana la sfarsitul lui 2010 se va raporta un avans de doar 10% comparativ cu 2009. Astfel, daca anul trecut valoarea totala a platilor prin SMS efectuate prin intermediul serviciului mobilPay a fost de 3,5 milioane euro, pentru acest an compania estimeaza ca va procesa mesaje in valoare de 3,85 milioane euro.

"Cu toate ca numarul de tranzactii va creste cu 30% in acest an, valoarea totala a acestora nu va inregistra acelasi trend deoarece media unei plati s-a injumatatit comparativ cu 2009", a declarat Antonio Eram. Daca anul trecut romanii efectuau tranzactii in valoare medie de 7 euro, anul acesta vor plati 3 – 4 euro. Acest fenomen a fost determinat de intrarea in zona platilor prin SMS a comerciantilor cu produse la preturi mici, dar si de scaderea tarifelor in majoritatea magazinelor online.

Compania asigura in acest moment 80% din totalul platilor prin SMS din Romania. In acest an, piata locala de profil va avea o valoare de 4,8 milioane euro, tradusa printr-un numar total de peste 800.000 de plati prin mesaje.

Conform estimarilor Netopia Sistem, in acest moment, pe piata autohtona, exista aproximativ 720 de site-uri care isi monetizeaza continutul cu ajutorului telefonului, cu 20% mai multe comparativ cu finele lui 2009, cand doar 600 de portalului recurgeau la aceasta metoda.

"Cele mai frecvente plati de pe telefon in prima parte a acestui an au fost pentru jocuri online, licente software, acces la servicii online si cumparari de produse. De asemenea, am observat o crestere a segmentului de asigurari prin SMS", a adaugat Eram.

Netopia a inregistrat, totodata, si o crestere cu 40% a numarului de informari si texte promotionale prin SMS trimise de companii prin intermediul serviciului web2sms. Astfel, in primul semestru al acestui an, compania a asigurat prin intermediul serviciului propriu livrarea a 21 milioane de mesaje, comparativ cu 15 milioane de SMS-uri in perioada similara a anului trecut.

"Pana la finele anului estimam ca numarul mesajelor pe care le vom procesa prin intermediul web2sms va creste cu aproximativ 55% comparativ cu anul trecut si vom atinge pragul de 54 milioane mesaje", a subliniat Antonio Eram.

Netopia Sistem va asigura in acest an livrarea a 60% din numarul total de informari si texte promotionale prin SMS trimise de companii, care va ajunge la aproximativ 90 de milioane de mesaje.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri