Samsung Electronics Romania, parte a unuia dintre cele mai mari companii la nivel global, lider in industria semiconductorilor, a telecomunicatiilor, dispozitivelor media digitale si a convergentei digitale, a capatat statutul de subsidiara.
Adoptand o noua structura operationala, compania a inceput distributia directa a produselor sale pe piata romaneasca, promitand ca va continua sa aduca cele mai inovative dispozitive si sa introduca cele mai noi trenduri din domeniul tehnologiei si al designului. De asemenea, Samsung va urma strategia globala de eficientizare a energiei si de reducere a emisiilor de carbon in de dezvoltarea produselor sale.

Astfel, Samsung Electronics a anuntat primele rezultate anuale ale programului de anvergura PlanetFirst, un angajament al companiei la nivel mondial prin care urmareste sa devina una dintre cele mai ecologice companii din lume pana in anul 2013.

Eficienta in consumul redus de energie al noilor produse Samsung este cu 16% mai ridicat, in comparatie cu valorile anului 2008. Astfel, emisiile indirecte de carbon de la noile produse Samsung au fost reduse cu 9,6 milioane de tone din ianuarie 2009 pana in iunie 2010. Ca un exemplu, aceasta reducere compenseaza emiterea de gaze cu efect de sera generate de aprovizionarea cu electricitate timp de un an a 1 million de gospodarii din Statele Unite.

De asemenea, pentru o transparenta totala a proceselor de fabricatie, Samsung a intreprins o verificare a emisiilor de gaze cu efect de sera pentru 39 de fabrici proprii din intreaga lume, verificari ce vor fi finalizate in aceasta luna.

Samsung isi doreste ca pana in 2013 sa devina una dintre cele mai ecologice companii din lume si sa puna la dispozitia consumatorului produse care depasesc toate standardele de siguranta a mediului“, a precizat Mihaela Stanoiu (foto), marketing manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

“Samsung va continua sa dezvolte produse inovative, de calitate si cu un design de top, dar toate acestea vor purta marca PlanetFirst, insemnand ca vom fi foarte atenti la impactul pe care produsele il vor avea asupra mediului inconjurator.”

Angajamentul continuu pentru crearea unui mediu verde si sanatos aduce si rezultate: Samsung a obtinut certificari ecologice pentru 2.134 de produse la nivel mondial, conform datelor din 30 iunie, compania reusind pentru al patrulea an consecutiv sa devina producatorul celor mai ecologice produse din lume. Samsung a depasit deja obiectivul intermediar stabilit pentru 2010, obtinand certificari Good Eco-Product pentru 80% din linia de produse.

In plus, Samsung a colectat si a reciclat un total de 240.000 de tone de produse electronice defecte din 60 de tari in 2009. In aprilie 2010, Samsung s-a inregistrat ca e-Steward Enterprise, un standard a organizatiei americane non-guvernamentale Basel Action Network, ce urmareste un management foarte riguros de reciclare a materialelor.

In 2009, Samsung a investit 865 de milioane de dolari in dezvoltarea de produse si fabrici ecologice. Din acestia, aproximativ 488 de milioane de dolari au fost investiti in dezvoltarea tehnologillor cu consum redus de energie, materiale ecologice si proiecte de regenerare a energiei, 377 de milioane de dolari au fost investiti in reducerea poluarii si a consumului de energie din fabrici.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri