Reprezentantii Statelor Unite, Uniunii Europene si ai altor noua tari din intreaga lume intentioneaza sa semneze in septembrie un acord de combatere a traficului de bunuri contrafacute si piratate, transmite Reuters.
Cele 37 de tari s-au angajat sa dea publicitatii "Acordul Comercial Anti-Contrafacere" inainte de a fi semnat, pentru a raspunde intrebarilor ridicate de mai multe grupuri de promovare a drepturilor digitale si a drepturilor utilizatorului de internet, potrivit Mediafax.

Grupurile de lobby din industriile cinematografica, cea muzicala si de software, precum si din alte sectoare bazate pe copyright din Statele Unite estimeaza ca pierd anual 16 miliarde de dolari in vanzari din cauza versiunilor piratate ale produselor distribuite in intreaga lume.

Multe dintre aceste bunuri contrafacute sunt produse in China.

Participantii la acord sunt SUA, Uniunea Europeana, Australia, Canada, Japonia, Mexic, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud si Elvetia.

Cautand sa raspunda unor intrebari si temeri ridicate de societatea civila, tarile participante au aratat ca pactul nu va cere statelor semnatare sa ia masuri care ar incalca "drepturi si libertatile fundamentale".

Unele voci sustin ca masurile impotriva pirateriei online ar putea determina furnizorii de servicii de internet sa deconecteze permanent "delincventii".

Acordul comercial nu va afecta tranzitul transfrontalier legitim de medicamente generice si nu va obliga autoritatile vamale sa perchezitioneze bagajele sau dispozitivele electronice personale ale calatorilor pentru gasirea de materiale ilicite, se arata intr-un comunicat semnat de cele 37 de guverne.

Comertul global de bunuri contrafacute si piratate se ridica la 200 miliarde de dolari anual, potrivit estimarilor din strategia Statelor Unite de combatere a acestui fenomen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri