Romania se afla pe locul 7 dintre cele 14 tari la nivel global care sunt pregatite pentru viitoarele aplicatii de internet (care vor fi adoptate la scara larga in cativa ani), printre acestea numarandu-se televiziunea de inalta definitie prin protocolul de internet (IPTV HD), potrivit unui studiu care evalueaza calitatea conexiunilor broadband (banda larga) din 72 de state si 239 orase, realizat de Said Business School din cadrul Universitatii Oxford (Marea Britanie) si de Universitatea din Oviedo cu sprijinul Cisco.
Pe primele sase locuri se afla Coreea de Sud, Japonia, Letonia, Suedia, Bulgaria si Finlanda, in timp ce celelalte tari dintre cele 14 pregatite pentru viitor sunt Lituania, Olanda, Hong Kong, Germania, Portugalia, Danemarca si Islanda.

In acelasi timp, Bucurestiul este pe locul 16 din 38 in clasamentul oraselor ale caror conexiuni broadband le permit sa devina inteligente si conectate.

In topul primelor zece orase dupa calitatea conexiunii se afla Seul, Nagoya, Yokohama, Osaka, Riga, Tokyo, Uppsala, Malmo, Hamburg si Goteborg.

In ceea ce priveste clasamentul conexiunilor broadband mobile, liderii sunt Suedia, Danemarca si Statele Unite ale Americii, iar Romania ocupa locul 16.

Studiul din acest an a analizat 40 milioane de inregistrari care provin din teste reale executate pe site-ul speedtest.net.de utilizatorii de internet din 72 de state si 239 de orase si zone rurale intre mai-iunie 2010.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri