Cancelarul german Angela Markel a anuntat decizia guvernului de a renunta la sapte dintre cele 17 centrale nucleare, titreaza Deutsche Welle.
Angela Merkel a declarat ca sapte dintre cele 17 centrale nucleare din Germania vor fi inchise, cel putin pana la finele unui moratoriu de trei luni cu privire la expansiunea ciclului de viata a statiilor nucleare nemtesti.

In prezent, aproximativ 23% din electricitatea la nivel national este produs de centralele nucleare.

Decizia a fost luata in urma exploziilor de la centrala nucleara Fukushima provocate de cutremurul de 9 grade pe scara Richter din Japonia.

Centralele vizate de Angela Merkel sunt cele care au fost puse in functiune inainte de finele lui 1980, mai exact: Neckarwestheim 1, Philippsburg 1 (in Baden-Wurttemberg), Biblis A und B (Hesse), Isar I (Bavaria), Unterweser (Lower Saxony) and Brunsbüttel (Schleswig-Holstein).

Toate centralele nucleare din Germania vor fi supuse unor teste, astfel incat pana pe data de 15 iunie (cand se incheie moratoriul - n. red.) “toate intrebarile legate de siguranta sa aiba un raspuns”.

“Vrem sa folosim perioada moratoriului pentru a accelera conversia energiei catre sursele regenerabile”, a declarat cancelarul german intr-o conferinta de presa.

Citeste si:

Merkel suspenda prelungirea activitatii centralelor nucleare
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri