Pretul petrolului Brent a scazut marti cu aproape doi dolari, coborand sub nivelul de 120 de dolari pe baril pentru prima data in doua saptamani, in contextul temerilor privind perspectivele economice si impactul scumpirii energiei asupra cresterii, transmite Reuters.
Pesimismul pietelor privind economia s-au accentuat odata cu zvonurile tot mai insistente ca Grecia ar putea fi nevoita sa restructureze datoriile de stat. Agentia Standard & Poor's a modificat luni perspectiva ratingului Statelor Unite de la stabila la negativa, scrie Mediafax.

Pretul petrolului Brent a scazut cu 1,75 dolari pana la ora 11 GMT (13 ora Romaniei), la 119,86 dolari pe baril. Cotatia de referinta pe piata americana s-a redus totodata cu 99 de centi, la 106,13 dolari pe baril.

Secretarul general al OPEC Abdullah al-Badri a declarat la Teheran ca nu anticipeaza scaderea pretului petrolului sub 100 de dolari pe baril in acest an, desi piata nu are probleme de aprovizionare.

El a reiterat apelul lansat de OPEC catre tarile consumatoare de petrol, care cere revizuirea sistemelor fiscale pentru a se solutiona "circumstantele exceptionale" si a reduce astfel povara preturilor ridicate.

OPEC a refuzat pana acum sa ia masuri pentru a opri ascensiunea cotatiilor barilului de titei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri