Grecia negociaza un al doilea program de sprijin european pentru a-si putea gestiona anul viitor datoriile, recesiunea impiedicand imbunatatirea situatiei financiare a statului, potrivit AFP, citat de Mediafax.
"Credem ca Grecia are nevoie de un program suplimentar de ajustare", a declarat seful Eurogroup, Jean-Claude Juncker, dupa o intalnire cu ministrii de Finante din Germania, Franta, Italia, Spania si Grecia, cu presedintele Bancii Centrale Europene si un reprezentant al Comisie Europene.

Presa germana a relatat ca la aceasta reuniune Grecia a evocat posibilitatea de a iesi din zona euro, informatii dezmintite ulterior de participanti.

Pentru publicatie elena Naftemboriki, intalnirea a marcat lansarea negocierilor privind un nou plan de salvare pentru Grecia.

Datoria Greciei ar putea creste de la 115% din Produsul Intern Brut (PIB) in mai 2010 la 152% din PIB la finele acestui an, in pofida unui ajutor de 110 miliarde de euro primit anul trecut de la Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Principalul progres inregistrat in urma implementarii reformelor cerute de UE si FMI este reducerea cu cinci puncte procentuale a deficitului bugetar intr-un an, insa situatia fianciara a statului este in continuare slaba din cauza persistentei fraudei si a recesiunii.

In aceste conditii, investitorii continua sa-si piarda increderea intr-un stat care sustine ca va putea accesa pietele financiare in 2012.

Randamentele obligatiunilor grecesti cu scadenta la zece ani, considerate nesustenabile pentru Grecia in vara anului trecut, cand au atins 9%, au ajuns la aproape 15%, ceea ce limiteaza posibilitatea statului de a se finanta de pe piete.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri