Germania si Franta au inregistrat cresteri economice peste estimari, de 1,5% si 1%, in primul trimestru, indicand ca prognoza de 0,6% pentru zona euro ar putea fi depasita, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Cele doua state, care impreuna reprezinta jumatate din economia zonei euro, anticipau cresteri economice de 0,9%, respectiv 0,6%.

Cotatia euro a fost sustinuta de anuntul datelor privind Germania si a ajuns la un maxim al sedintei de 1,4299 dolari.

"Datele sunt foarte bune din nou. Investitiile par sa fi sustinut economia. Consumul va deveni din ce in ce mai mult motorul cresterii, in contextul declinului somajului", considera Christian Schulz, analist la Berenberg Bank Germania.

Analistii sunt insa mai pesimisti in privinta Frantei.
"Acesta este probabil un punct maxim. Recenta crestere a pretului petrolului va eroda, probabil, puterea de cumparare si profiturile companiilor, cu impact negativ asupra consumului si investitiilor", a afirmat Joost Beaumont, economist la ABN AMRO.

Italia a avut o crestere modesta de 0,1% in primul trimestru, sub asteptari si la fel cu avansul PIB din ultimele trei luni ale anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri