Populatia si firmele din Grecia isi muta banii in strainatate din cauza crizei economice, fonduri de 280 miliarde euro fiind investite deja in Elvetia, a declarat pentru ziarul german Handelsblatt un oficial elen, potrivit Bloomberg.
Dimitris Kouselas, secretar de stat in ministerul elen al Finantelor, sustine ca banii plasati de greci in Elvetia reprezinta 120% din Produsul Intern Brut al tarii mediteraneene, anunta Mediafax.

Cele mai mari doua banci elvetiene administreaza fonduri de 20 miliarde euro detinute de clienti privati din Grecia, potrivit unor surse din industria financiara din Elvetia, citate de Handelsblatt.

Grecia este, de la sfarsitul anului 2009, intr-o severa criza financiara si fiscala, cu un deficit bugetar de 15,4% la nivelul anului 2009 si o datorie publica de circa 150% din PIB.

Guvernul a fost nevoit sa incheie in luna mai a anului trecut un acord cu Uniunea Europeana si FMI, angajandu-se la masuri de austeritate si reforme structurale pentru a primi o finantare externa de 110 miliarde euro.

Acordul cu institutiile financiare internationale nu a convins insa investitorii ca tara va reveni pe linia de plutire, posibilitatea restructurarii datoriilor ingrijorand tot mai mult pietele.

Grecia vrea suplimentarea finantarii externe, insa UE si FMI au cerut noi masuri de austeritate si un program amplu de privatizari, promise de guvern la inceputul acestei saptamani.




Caricatura a fost realizata pentru wall-street.ro de catre Nic Moldoveanu, ejungla.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri