Indonezia, unul dintre membrii grupului G20, si-a anuntat sprijinul oficial pentru candidatura lui Christine Lagarde la functia de director general al FMI, ministrul francez obtinand astfel pentru prima data sustinerea publica din partea mari economii emergente, transmite Reuters, citat de Mediafax.
Anterior, Indonezia a evitat sa sustina vreo persoana in cursa pentru sefia Fondului Monetar International, deoarece statele din Asia de Sud-Est si alte economii emergente au discutat posibilitatea inaintarii unui candidat comun la postul ocupat in mod traditional de un european.

Insa termenul limita stabilit de conducerea FMI pentru propunerea candidatilor a expirat vineri, iar concurentii pentru castigarea numirii sunt Lagarde, guvernatorul bancii centrale a Mexicului Agustin Carstens, si guvernatorul bancii centrale a Israelului Stanley Fischer.

"Personal, sustin Franta. (Lagarde) este o persoana foarte profesionista. Este inteligenta in interactiuniel dintre institutii, are integritate si calificari", a declarat ministrul Finantelor din Indonezia, Agus Martowardojo, la un eveniment al Forumului Economic Mondial organizat la Jakarta.

Lagarde este sustinuta de Uniunea Europeana si de mai multe state mici, de la Georgia la Mauritius. Parisul spera ca Wasghintonul si Beijingul isi vor oferi de asemenea votul pentru ministrul francez.

Fischer si-a anuntat sambata candidatura si ar putea fi un rival serios pentru Lagarde, considerata favorita la ocuparea postului.

Indonezia, cea mai mare economie din sud-estul Asiei, a avut nevoie de un bailout de 43 miliarde de dolari de la FMI pentru face fata recentei crize mondiale, insa si-a dublat din 2008 rezervele valutare, la valoarea record de 118 miliarde de dolari, pentru a-si asigura un tampon impotriva altor eventuale probleme.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri