Bancile de pe Wall Street vor sa isi reduca personalul si costurile in aceasta vara, din cauza conditiilor dificile de afaceri si a incertitudinilor legislative referitoare la sectorul financiar, relateaza The New York Times, potrivit Mediafax.
Masurile de reducere a numarului de angajati vor avea loc chiar daca majoritatea acestor companii s-au refacut dupa criza financiara si raporteaza din nou profituri ridicate.

Aceste castiguri nu sunt la fel de mari ca cele anterioare crizei, iar obtinerea lor ar putea deveni mai dificila in lunile care urmeaza, potrivit estimarilor.

Temerile provocate de criza datoriilor din Europa si forma noilor reglementari destinate sectorului financiar american, aflate in discutie, vor determina bancile sa actioneze.

"Mediul de afaceri este tensionat in acest moment", a declarat Glenn Schorr, analist la banca japoneza de investitii Nomura.

Chiar si Goldman Sachs, cea mai profitabila banca de pe Wall Street, isi reconsidera pozitiile. Conducerea executiva a ajuns la concluzia ca este nevoie de reducerea cu 10%, respectiv cu un miliard de dolari, a cheltuielilor care nu au legatura cu compensatiile financiare, in urmatoarele 12 luni, potrivit unei persoane apropiate situatiei.

Banca nu a stabilit amploarea concedierilor, dar acestea vor avea loc in urmatoarele luni.

Deciziile referitoare la bonusuri vor fi luate peste mai multe luni, dar si acestea vor fi reduse, daca afacerile nu se vor relansa.
Conducerea Bank of America analizeaza cheltuielile, fiind probabil sa aiba loc masuri de restructurare a personalului la divizia de instrumente financiare, potrivit unei surse.

La Credit Suisse se analizeaza cine trebuie sa plece de la divizia de investment banking, a declarat o persoana apropiata situatiei.
Morgan Stanley urmeaza sa concedieze in acest an cel putin 300 de brokeri de la divizia de administrare a averilor, peste asteptari, iar banca a anuntat un plan de a reduce a cheltuielilor, altele decat cele pentru compensatii, cu un miliard de dolari, in urmatorii trei ani.
Spre deosebire de alte banci, Morgan Stanley nu intentioneaza sa efectueze concedieri la divizia de investment banking.

Unele companii si-au restrans deja personalul. Barclays Capital a concediat 600 de angajati, respectiv peste 2% din forma totala de munca, din cauza mediului de afaceri dificil.

Concedierile sunt o veste proasta pentru economia New York City, care depinde in mare masura de industria financiara, si vor avea loc intr-o perioada in care Statele Unite au inca probleme sa isi regasesca ritmul de dezvoltare.

Sursa foto: www.sxc.hu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri