Profitul Pfizer, cel mai mare grup farmaceutic la nivel mondial, a crescut cu 5,5% in trimestrul al doilea, la 2,6 miliarde de dolari, ca urmare a reducerii costurilor legate de achizitii si a impactului pozitiv al unui nivel mai scazut al taxelor, potrivit Wall Street Journal.
Pfizer a continuat sa se pregateasca pentru expirarea, in noiembrie, a patentului asupra celui mai bine vandut medicament al grupului, Lipitor. Grupul vrea sa-si intareasca portofoliul de medicamente prin colaborari, acorduri de licentiere si achizitii mici, odata cu reducerea costurilor proprii pentru cercetare si dezvoltare, scrie Mediafax.

Producatorul de medicamente s-a dezvoltat si diversificat prin megafuziuni, precum achizitia in 2009 a companiei Wyeth pentru 69 miliarde de dolari, insa recent a decis sa se concentreze pe operatiunile de baza. Grupul intentioneaza sa renunte la o serie de active si a vandut deja compania Capsugel firmei de investitii Kohlberg Kravis Roberts pentru 2,4 miliarde de dolari.

Rezultatele din trimestrul al doilea au fost conforme cu asteptarile Pfizer, a declarat Ian Read, presedinte si director general.

"Chiar daca rezultatele au fost afectate de pierderea exclusivitatii la mai multe produse cheie pe anumite piete importante, sunt multumit ca multe din produsele noastre de baza, in principal Lyrica, Enbrel si franciza Prevnar/Prevenar, au continuat evolutia buna, iar afacerile noastre raman solide", a spus el.

Veniturile au scazut cu 1%, la 17 miliarde de dolari, in pofida achizitiei companiei King Pharmaceuticals in martie, care a contribuit cu doua puncte procentuale la evolutia vanzarilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri