Bank of America va desfiinta 3.500 de locuri de munca in acest trimestru si lucreaza la un plan care ar elimina alte cateve mii de posturi, putand ajunge pana la 10.000, au declarat surse apropiate situatiei, potrivit Wall Street Journal, citat de Reuters..
La sfarsitul lunii iunie, Bank of America avea 288.000 de angajati, potrivit Mediafax.

Cea mai mare banca din SUA se alatura astfel altor institutii de credit cu prezenta la nivel global, care au anuntat ca renunta la aproape 50.000 de slujbe, proces ce urmeaza sa se desfasoare si in anii urmatori.
Grupurile britancie HSBC si Lloyds au anuntat cele mai mari diminuari de personal.

Reducerea cu 3.500 a numarului de locuri de munca la Bank of America ar urma sa fie implementata pana la sfarsitul lunii septembrie si va afecta majoritatea diviziilor bancii, inclusiv investment banking si trading, au afirmat sursele. Desfiintarea altor cateva mii de posturi ar putea avea loc in cadrul unui plan de restructurare, potrivit Wall Street Journal.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri