Asociatia Bancara Europeana ar putea limita prin lege pachetele salariale si bonusurile bancherilor, a declarat luni directorul executiv al autoritatii, Adam Farkas, citat de Reuters.
Asociatia a primit, in luna august, de la UE sarcina de a analiza remuneratia incasata de directorii bancilor, in cadrul unui proiect legislativ privind capitalul si lichiditatea institutiilor de credit, potrivit Mediafax.

Agentia europeana trebuie sa finalizeze studiul pana la finele anului 2013.

"Am putea emite standarde tehnice pe remuneratie. Este putin probabil ca vor fi gata inainte de finalul acestui an", a afirmat Farkas la Dublin.

Reglementarile vor viza remuneratiile in general, insa se vor concentra pe bonusuri, a adaugat el.

Autoritatea bancara evalueaza si implementarea indrumarilor emise de organizatia predecesoare, Comitetul Supraveghetorilor Bancari Europeni. Indrumarile trebuie urmate in mod voluntar de banci, iar implementarea ar trebui sa fie finalizata pana la sfarsitul acestui an, a mai spus oficialul.

Sursa foto: Deutsche Bank

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri