Berkshire Hathaway a anuntat extinderea echipei care ii va succeda directorului general Warren Buffett dupa retragere, al doilea membru urmand sa fie managerul de fond de investitii Ted Weschler, care se va alatura grupului la inceputul anului urmator, transmite Reuters, citata de Mediafax.

Potrivit Berkshire, Weschler si Todd Combs, care lucreaza in cadrul grupului de anul trecut, vor administra intregul portofoliu de investitii si pasive dupa retragerea lui Buffett (foto), posibil ajutati de un al treilea manager. Al treilea membru al echipei nu a fost, inca, anuntat. Pentru o perioada Combs si Weschler vor administra parti mai mici din investitiile grupului.

Portofoliul de investitii al Berkshire totaliza 52,36 miliarde de dolari la 30 iunie, potrivit unor documente transmise bursei din SUA.

Weschler, la fel ca si Combs, a atras atentia prin rezultatele bune obtinute in urma investitiilor, in timp ce a ramas in afara atentiei de pe Wall Street. Managerul, care lucreaza in statul american Virginia, a obtinut un randament de 1.236% in ultimii 11 ani, potrivit investitorilor.

O serie dintre cei mai cunoscuti biografi ai lui Buffet, dar si persoane cu greutate din industria fondurilor de investitii au declarat pentru Reuters ca nu-l cunosc pe Weschler si nici rezultatele acestuia.

Situatia este similara cu cea a numirii lui Combs anul trecut.

La numai cateva momente dupa ce unul dintre cele mai mari mistere din sectorul financiar a fost clarificat, iar Weschler a fost numit ca probabil membru al echipei care ii va succeda lui Buffett, acesta a revenit la activitatile obisnuite si se afla la biroul companiei Peninsula Capital Advisors, pe care a fondat-o in 1999, vorbind cu investitorii, a afirmat seceratra acestuia.

Interesul lui Weschler (foto stanga) pentru Warren Buffett, care este director general si manager financiar al conglomeratului Berkshire, cu afaceri de la inghetata la asigurari, a crescut de ceva timp, noteaza Reuters.

Potrivit jurnalistei Carol Loomis, prietena de mult timp a lui Buffett, Weschler a platit milioane de dolari pentru a lua masa cu Buffet in ultimii doi ani.

Dar, spre deosebire de multe persoane care participa la licitatia anuala organizata de Buffett in folosul unei organizatii caritabile, Weschler a insistat sa ramana anonim si a cerut mutarea pranzului din restaurantul din New York unde este organizat de obicei. In schimb, Weschler s-a intalnit cu Buffet "pe teritoriul" acestuia in Omaha.

In ultimii ani, presiunea asupra lui Buffett a crescut pentru a asigura un plan de succesiune aplicabil in momentul in care investitorul de 81 de ani nu va mai conduce grupul. Atributiile de manager de investitii ale lui Buffet vor fi impartite dupa retragerea acestuia, insa numele de pe lista succesorilor sunt secrete.

In timp ce Buffett cauta manageri talentati in toata lumea, Weschler administra un portofoliu foarte concentrat, cu plasamente precum Direct TV, DaVita, companie cu activitati in domeniul centrelor de dializa, si Liberty Media.

In total, acesta avea la sfarsitul trimestrului al doilea investitii in mai putin de 12 companii listate, potrivit documentelor transmise bursei. Managerul nu este, insa, obligat sa anunte date despre actiunile pe care face speculatii financiare.

Weschler, 50 de ani, are o diploma in economie, fara licenta, obtinuta la Universitatea din Pennsylvania, unde a studiat, cativa ani, si Buffett.

Inainte de a-si incepe cariera de investitor in Virginia, Weschler a lucrat la o compania de materiale speciale si produse chimice W.R. Grace, unde a ajuns la un moment dat asistent al vicepresedintelui.

Calea mutarii la Berkshire a fost deschisa la pranzul din acest an, cand Buffett i-a propus lui Weschler sa se mute la compania din Omaha.

"Vroiam sa accepte, dar nu ma asteptam sa ajung foarte departe cu aceasta idee. Ted va face, fara indoiala, multi bani la Berkshire. Dar obtinea deja multi bani cu fondul sau. Poti sa-si dai seama de situatie din sumele lictate pentru pranzurile caritabile. Asa ca banii nu erau un motiv pentru el", i-a spus Buffett jurnalistei Carol Loomis.

In Charlottesville, orasul in care are sediul compania lui Weschler, acesta, impreuna cu sotia sa, au sprijinit mai multe actiuni caritabile, de la un festival de film pentru tineri la donatii pentru o organizatie care construieste case pentru comunitatile sarace.

Sursa foto: http://finance.fortune.cnn.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri