O licitatie in scop caritabil pentru o intalnire cu miliardarul american Warren Buffett a fost adjudecta pentru 2,166 milioane de dolari, de peste doua ori pretul de anul trecut, de catre un barbat din Singapore, potrivit CNBC.

Suma pentru pranzul caritabil, eveniment care se desfasoara anual, este pe locul al patrulea ca valoare incepand din 2000, primul an in care a fost organizata licitatia. Un reprezentant al fundatiei Glide, din San Francisco, care primeste integral banii, l-a anuntat pe castigator ca fiind Andy Chua, din Singapore.

Oferta prin care a fost castigata licitatia a fost facuta cu doar sase minute inainte de incheierea acesteia vineri seara. Pranzul cu Buffett a atras o suma record de 3,456 milioane de dolari in 2012, in timp ce anul trecut licitatia a fost castigata cu un milion de dolari.

Ted Weschler, in prezent manager de portofoliul la Berkshire Hathaway, compania condusa de Buffett, a castigat in 2010 si 2011, platind in fiecare an peste 2 milioane de dolari. In ultimii 15 ani, fundatia Glide a primit peste 16 milioane de dolari in urma licitatiilor anuale pentru pranzul cu miliardarul american, scrie Mediafax.

Castigatorul licitatiei si pana la sapte ale persoane au posibilitatea de a lua pranzul cu Buffett, aflat pe locul al treilea in topul miliardarilor la nivel global, cu 65,9 miliarde de dolari. Licitatia anuala a fost lansata in 2000 si timp de trei ani a atras sume de pana la 25.000 de dolari. Incepand din 2008, pranzul cu Buffett s-a vandut constant cu peste un milion de dolari.

Citeste si:
Fosta resedinta de protocol a lui Ceausescu, scoasa la vanzare
Fosta resedinta de protocol a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Lifestyle »Citeste si
Pranzul cu Buffet: 2 milioane dolari oferiti la licitatie