Companiile de asigurari au inregistrat in 2011 costuri record de 105 miliarde de dolari, cele mai mari din istorie, in urma unor dezastre naturale precum cutremurul din Japonia si furtuni produse in Statele Unite, potrivit grupului Munich Re, transmite Bloomberg.
Costurile consemnate anul trecut de asiguratori in urma mai multor cutremure devastatoare si a unui numar mare de catastrofe provocate de fenomene meteorologice extreme au fost de doua ori mai mari decat cele din 2010 si au depasit recordul anterior, de 101 miliarde de dolari, din 2005, conform Munich Re, cel mai mare grup de reasigurari din lume.

Compania elvetiana Swiss Re a estimat anterior ca cererile de despagubiri dupa catastrofele naturale au atins la nivelul industriei 103 miliarde de dolari, scrie Mediafax.

Pierderile economice la nivel mondial provocate de aceste dezastre s-au ridicat anul trecut la 380 miliarde de dolari, peste recordul de 220 de miliarde de dolari atins in 2005, iar cutremurele produse in Noua Zeelanda in februarie si in Japonia in martie au provocata aproape doua treimi din aceste pagube, conform estimarilor Munich Re.

"A trebuit sa facem fata unor evenimente care au loc o data la 1.000 de ani in zonele respective. Suntem pregatiti pentru astfel de situatii extreme", a declarat Torsten Jeworrek, membru al conducerii Munich Re responsabil cu reasigurarile la nivel mondial.

Cutremurul din Japonia si valul tsunami care a urmat ar putea costa asiguratorii pana la 40 de miliarde de dolari, iar cutremurul din Noua Zeelanda 13 miliarde de dolari. Costurile generate de inundatiile din Thailanda se afla pe locul al treilea, cu circa 10 miliarde de dolari, estimeaza Munich Re.

Intre alte catastrofe produse anul trecut se afla uraganul Irene, care a provocat pierderi asigurate de 7 miliarde de dolari, si furtuni si tornade care au afectat Statele Unite in aprilie, cu costuri de 7,3 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri