Banca Central Europeana (BCE) si-a majorat joi previziunile privind cresterea economica inregistrata de zona euro in 2006 si 2007, presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, apreciind ca performantele economice ale celor 12 state care utilizeaza moneda euro vor continua sa se imbunatateasca, informeaza AP citata de Rompres.

Trichet a anuntat ca noile cifre de care dispune BCE prognozeaza ca in 2006 Produsul Intern Brut al UE-12 va creste undeva intre 1,9 si 2,5 la suta, comparativ cu o crestere cuprinsa intre 1,4 si 2,4 procente, cat preconiza in luna decembrie 2005. Similar si pentru 2007, an pentru care BCE estimeaza ca PIB-ul zonei euro va creste undeva intre 1,6 si 2,8 la suta, comparativ cu o crestere cuprinsa intre 1,4 si 2,4 procente, cat preconiza in luna decembrie 2005.

In schimb, Jean-Claude Trichet a tinut sa sublinieze ca decizia adoptata joi de Consiliul guvernatorilor BCE, de a majora dobanda de referinta cu un sfert de punct pana la 2,50 la suta, nu este un semnal pentru o continuare "a propri" a majorarii costului imprumuturilor in zona euro. "Vreau sa mentionez ca decizia de astazi reflecta aprecierea noastra la acest moment si ca vom continua sa monitorizam cu atentie toate evolutiile pentru a aprecia evolutia riscurilor la adresa stabilitatii preturilor", urmand a actiona "daca situatia o va impune" a declarat presedintele BCE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri