Germania, Olanda si Suedia, cei mai mari contribuabili la bugetul UE, vor milita pentru reducerea indatoririlor proprii catre fondurile comunitare in viitorul buget pe termen lung, transmite Reuters. Potrivit unui raport comun al celor trei state, contributiile catre bugetul comunitar sunt disproportionate comparativ cu ceilalti 22 de membri ai UE. Impreuna, Germania, Olanda si Suedia au varsat, in 2004, in cuferele de la Bruxelles peste 105 miliarde de euro. Anul trecut, Comisia Europeana a propus inlocuirea sistemului de scutiri financiare acordate anual Marii Britanii cu un sistem de rambursari partiale catre toti marii contribuabili, dar cei trei membri mentionati considera ca masura nu este de ajuns pentru a redresa "dezechilibrele excesive".

Executivul UE a propus ca toate statele care au contributii nete de peste 0,35% din produsul national brut sa primeasca un ramburs de doua treimi din aceasta diferenta, pana la un volum de 7,5 miliarde de euro pentru toate cazurile in care se aplica deducerea. Olanda este in prezent cel mai mare contributor pe locuitor la bugetul UE, desi ocupa locul cinci in clasamentul celor mai bogate state, dupa produsul national brut pe cap de locuitor. Desi Suedia este a opta cea mai bogata tara, este al doilea mare contributor la buget, urmata de Germania. Veniturile unui german sunt depasite de cele ale cetatenilor din zece alte state membre UE.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri