Economia SUA a crescut cu 2,5% in primul trimestru fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea economica accelerand semnificativ fata de ultimele trei luni din 2012, datorita evolutiei pozitive a cheltuielilor de consum, in paralel cu scaderea ratei de economisire in randul populatiei.
In trimestrul al patrulea al anului trecut, Produsul Intern Brut al Statelor Unite a inregistrat o crestere anuala de 0,4%, scrie Mediafax.

Media estimarilor economistilor contactati de Bloomberg indica o rata de crestere de 3%.

Cheltuielile de consum, care reprezinta doua treimi din PIB-ul SUA, au inregistrat cea mai abrupta crestere din trimestrul al patrulea al anului 2010, de 3,2%, contribuind cu 2,24 puncte procentuale la cresterea economica totala, potrivit datelor anuntate vineri de Departamentului Comertului de la Washington.

Cresterea consumului a fost determinata de imbunatatirea averii medii ca urmare a evolutiei pozitive a burselor si a preturilor locuintelor, in paralel cu scaderea ratei de economisire. Populatia incearca sa absoarba efectele cresterii taxei pe venit, care a inceput sa-si faca simtite efectele.

Datele economice recente sugereaza ca evolutia pozitiva din alte sectoare ale economiei ar putea fi de asemenea nesustenabila, deoarece reducerea cheltuielilor publice federale in majoritatea zonelor ar putea conduce la scaderea investitiilor si la deteriorarea conditiilor de pe piata fortei de munca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri