Grupul rus Gazprom si grupul italian de utilitati Eni negociaza un acord strategic, care ar urma sa ii permita grupului Gazprom sa intre pe piata de distributie a gazului natural din Italia, iar grupului Emi ii va permite sa participe la exploatare zacamintelor de hidrocarburi din Rusia, a declarat vineri seful diplomatiei italiene, Massimo D'Alema, citat de AFP.

"Acordul care este negociat in prezent de Eni si Gazprom este unul strategic...Este un nou tip de acord care va deschide piata gazului din Italia pentru Gazprom, astfel ca grupul rus sa poata sa vanda direct gaz natural, fara a fi nevoie sa treca prin intermediari", a declarat ministrul italian de Externe, Massimo D'Alema, la sfarsitul unei reuniuni cu omologul sau rus Sergei Lavrov.

In contrapartida, grupul Eni este interesat sa participe la proiectele de explorare de hidrocarburi in Rusia. Recent, presedintele grupului Eni, Paolo Scaroni, a declarat ca firma sa studiaza cu Gazprom un numar de trei-patru proiecte comune in explorarea si productia de hidrocarburi. Potrivit informatiilor aparute in presa germana, Eni ar putea lua o participatie in imensul camp gazeifer Yuzhno-Russkoye din Siberia de Vest.

Gazprom este cel mai mare producator de gaz natural din lume si asigura un sfert din necesarul de gaz al consumatorilor din Europa. Dupa Germania, Italia este cel mai mare consumator al gazului natural livrat de Gazprom.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri