UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, si-a anuntat miercuri intentia de a-si reduce forta de munca cu aproximativ 6.480 de posturi, in urma finalizarii achizitiei grupului german HVB Group, intentionand sa-si creasca profitul cu 27 de procente in fiecare din urmatorii trei ani, informeaza Rompres. Astfel, numarul de angajati UniCredit cu program full-time va fi redus de la 133.470 de persoane in prezent la aproximativ 126.900 de persoane la finele lui 2008. Cifra tine cont si de cei 5.000 de noi angajati in domenii in crestere precum investment banking sau credite de consum.

Tot miercuri, UniCredit si-a prezentat strategia pe urmatorii trei ani, anuntand ca se asteapta la o crestere a veniturilor de opt procente pe an pana in 2008, crestere sprijinita de conditiile economice favorabile de pe pietele din Italia si Europa Centrala. In plus, daca in 2005 UniCredit a realizat un castig per actiune de 37 de eurocenti, obiectivul propus in noul plan este atingerea unui castig de 56 eurocenti per actiune in anul 2007.

Anul trecut, directorul general de la UniCredit, Alessandro Profumo, a derulat cu succes o tranzactie de 15,4 miliarde euro in urma careia UniCredit a preluat HVB, banca italiana stabilind un nou record la capitolul fuziuni bancare transfrontaliere in Europa si devenind o companie cu peste 28 milioane clienti in 18 tari europene. Noua entitate are peste 7.000 de oficii si 149.000 de angajati, fiind deosebit de activa atat pe pietele mature din Europa cat si pe pietele emergente din Europa Centrala si de Est.

UniCredit Group este reprezentat in Romania de banca UniCredit Romania, HVB Bank Romania si Banca tiriac. in septembrie 2005, a fost initiat procesul de fuziune dintre HVB Bank si Banca tiriac, iar in a doua jumatate a acestui an viitoarea banca HVB tiriac va incepe integrarea cu UniCredit Romania.

In prezent, cele trei banci isi desfasoara operatiunile in paralel. Cumulate, activele totale ale celor trei institutii financiare se ridica la aproximativ trei miliarde de euro, clasand UniCredit Group pe o pozitie puternica pe piata bancara din Romania. UniCredit are active totale de 782 miliarde de euro si o capitalizare de piata de aproximativ 64 miliarde de euro, potrivit datelor din martie 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri