Producatorii germani de bere se asteapta la o redresare a vanzarilor in acest an, in urma ratei de crestere a cererii pe durata Cupei Mondiale la fotbal, dupa ce ani buni piata s-a aflat pe un trend descendent, titreaza MSN Money.

Cei mai importanti jucatori din piata estimeaza ca piata va creste substantial, in acest moment fiind evaluata la 8 miliarde de euro (10,2 miliarde de dolari).

Astfel, Joerg Schillinger, purtatorul de cuvant al InBev, cel mai mare jucator la nivel mondial, apreciaza ca entuziasmul generat de succesul neasteptat al competitiei sportive si eforturile intense ale companiilor de profil au dus la o acoperire la maxim a capacitatilor de productie.

"Facem tot ce ne sta in putiinta pentru a oferi consumatorilor ceea ce isi doresc", a afirmat Schillinger. Potrivit companiei, InBev controleaza 11% din piata germana de bere.

Foarte retinuta in estimari dupa iarna neasteptat de lunga, care a redus cererea in prima parte a anului, asociatia producatorilor germani de bere si-a exprimat speranta ca evenimentul sportiv care se incheie duminica va impulsiona cresterea vanzarilor anul acesta.

Birte Kleppien, reprezentant al asociatiei, a declarat ca valul de euforie generat de evolutia buna a echipei germane, care a ajuns in semifinale, a condus la o crestere neasteptata a pietei.

"Nu ne-am inchipuit niciodata ca englezii vor lua cu asalt fabricile de bere din Koln si vor da dovada de un interes real pentru berea din productia locala, in ciuda faptului ca este servita in pahare de dimensiuni mici", a afirmat Kleppien.

Situatia favorabila din industria germana a berii, a carui cifra anuala de afaceri se ridica in jurul nivelului de 8,4 miliarde de euro si in care lucreaza aproximativ 250.000 de angajati, ar putea continua o perioada mai lunga de timp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri