Un avion low-cost al companiei germane Germanwings, detinuta de Lufthansa, s-a prabusit marti in sudul Frantei, cu 142 de pasageri la bord. Aeronava era un Airbus 320 si zbura de la Barcelona la Dusseldorf, relateaza Business Insider.

UPDATE: Primele imagini de la locul tragediei

Primele dovezi arata ca prabusirea avionului Airbus in Franta nu este un act terorist

Oficiali germani din domeniul securitatii au declarat ca, potrivit primelor dovezi, prabusirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, in sudul Frantei, nu este un act de terorism, relateaza agentia DPA in pagina electronica.

Un avion Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost a societatii Lufthansa, care circula de la Barcelona catre Dusseldorf si avea 150 de persoane la bord, s-a prabusit marti in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei. Primele informatii mentionau prezenta a 148 de persoane la bord, dar compania a precizat ulterior ca erau 150.

Avionul decolase de la Barcelona la ora 10.01 (11.01, ora Romaniei) si urma sa ajunga la Dusseldorf, in nordul Germaniei, insa a disparut de pe ecranele radarelor in jurul orei 11.15 (12.15, ora Romaniei). Aparatul de zbor, care avea la bord 144 de pasageri si sase membri ai echipajului, s-a prabusit intr-o zona muntoasa, in apropierea localitatii Prads-Haute-Bléone (Alpes-de-Haute-Provence).

Oficiali germani din domeniul securitatii au declarat pentru DPA ca, potrivit primelor dovezi, prabusirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings nu este un act de terorism.

Stirea initiala

Airbus A320 are in istoric 22 de accidente, una dintre cele mai ridicate rate. Aeronava Germanwings avea o vechime de 24 de ani.

Potrivit AFP, aeronava Germanwings avea 142 de pasageri la bord si 6 membri ai echipajului. Avionul a disparut de pe aparatele radar la ora 10:40 (ora locala) aproape de Monaco, iar ulterior ramasite ale avionului au fost descoperite intr-un sat din Alpii francezi. Deocamdata, compania germana nu a confirmat tragedia.

In schimb, Directia Generala a Aviatiei Civile (DGAC) si jandarmeria franceza au confirmat ca un Airbus A320 s-a prabusit in regiunea Barcelonnette, in sudul Frantei, scrie Le Figaro in editia electronica. Echipele de interventie s-au indreptat spre munti pentru a descoperi supravietuitori [VIDEO].

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a sugerat ca nu sunt supravietuitori si deocamdata vitimele au fost identificate. In plus, ministrul de Interne al Frantei, Bernard Cazeneuve, a plecat la fata locului si a creat o celula de criza. Autoritatile franceze au mai precizat ca zona in care s-a prabusit avionul este dificil de accesat.

Avion prabusit in sudul Frantei: cursa low-cost Germanwings

Acesta este primul accident al unei curse de linie care a avut loc pe teritoriul Frantei in ultimii 15 ani, de la prabusirea aeronavei Concorde in 2000.

Sursa foto: Avion GermanWings/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri