Excedentul bugetar al Bulgariei a crescut peste un miliard de dolari, respectiv 3,5% din PIB, din ianuarie pana in iulie, datorita unui mai bun regim de colectare a taxelor, au aratat datele publicate luni.
Excedentul bugetar al Bulgariei a crescut pana la 1,66 miliarde leva (1,09 miliarde dolari), insemnand 3,5% din Produsul Intern Brut al Bulgariei, fiind in conformitate cu intentia guvernului condus de socialisti, de a ajunge la un excedent de 3% pana la sfarsitul acestui an, informeaza Rompres.

Cu toate ca excedentul depaseste, in prezent, tinta autoritatilor bulgare, cheltuielile publice cresc, in mod traditional, in cursul ultimului trimestru. Cu toate acestea, Fondul Monetar International a estimat un excedent, pentru sfarsitul lui 2006, de 3,2% din PIB pentru Bulgaria. Excedentul pentru aceeasi perioada a anului trecut a fost de 1,13 miliarde de leva si respectiv de 2,4% din PIB la sfarsitul anului.

Politica fiscala restrictiva a Bulgariei este principalul atu pe care statul il are pentru a contracara riscurile externe care deriva din uriasul deficit de cont curent, care a crescut pana la 15% din PIB in acest an. Bulgaria ar trebui sa primeasca, pana in 2013, din partea Uniunii Europene, fonduri in valoare de peste 11 miliarde de euro, in cazul in care adera la structurile europene in 2007. Autoritatile bulgare si-au exprimat intentia de a cheltui 1,7 miliarde de leva in primul an de la aderare, pentru a finanta proiectele initiate de catre UE, fonduri care vor proveni din economisirea in cadrul altor sectoare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri