Activele castigate din comertul de titei de catre principalii exportatori de petrol sunt consumate intr-un ritm accelerat, ceea ce pune presiune pentru atingerea unei intelegeri pentru plafonarea productiei in speranta unei cresteri a preturilor, scrie Bloomberg.

Cele 18 tari care se vor intalni duminica, la Doha, pentru a discuta plafonarea productiei au cheltuit deja 315 miliarde de dolari din rezervele valutare – aproximativ o treime din total – de la debutul crizei petrolului din septembrie 2014, potrivit datelor Bloomberg. In ultimele luni din 2015, rezervele au scazut cu 54 de miliarde de dolari, cea mai mare scadere trimestriala de la debutul crizei, conform Mediafax.

Consumarea rezervelor are consecinte care se abat si in afara tarilor exportatoare de petrol, afectand fonduri de investitii precum Aberdeen Asset Management si pietele valutare globale. ”Ne asteptam ca 2016 sa fie inca un an dificil pentru majoritatea statelor”, a spus Abhishek Deshpande, analist la Natixis.

Sursa foto: ded pixto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri