Compania Mitsubishi Heavy Industries intentioneaza sa lanseze un reactor nuclear de capacitate redusa, in SUA, dupa 2011, incercand sa profite de revigorarea pietei de energie nucleara din Statele Unite, au declarat, luni, reprezentantii companiei.
Mitsubishi Heavy, cel mai mare constructor de utilaje pentru industria grea, a anuntat ca reactorul, cu o capacitate de 1.200 de megawatti, va fi construit folosind acelasi principiu, al reactorului avansat, pe baza de apa presurizata, pe care compania il foloseste pentru piata interna si care va fi modificat pentru a respecta standardele de siguranta stabilite de catre Comisia pentru Gestionarea Activitatii Nucleare din SUA, anunta NewsIn.

In iulie, Mitsubishi Heavy, care a pierdut, anul acesta, competitia cu Toshiba, pentru cumpararea constructorului de centrale nucleare american Westinghouse, a anuntat ca planuieste sa lanseze un nou model de reactor, pentru SUA, cu o capacitate de 1.700 de megawatti, pe piata cheie din SUA, in 2012.

Reprezentantii companiei au mai estimat ca vanzarile anuale, in cadrul afacerii sale cu energie nucleara, vor creste pana la trei sute de miliarde de yeni (2,5 miliarde de dolari), la nivel global, de la nivelul curent, de doua sute de miliarde de yeni, dupa ce se lanseaza noul model de reactor pentru SUA.

Purtatorul de cuvant al Mitsubishi Heavy, Hideo Ikuno, a declarat ca grupul asteapta sa primeasca aprobarea autoritatilor din SUA pentru gestionarea activitatii nucleare, pentru cele doua tipuri de reactoare, pana la sfarsitul lui 2011. tinta pe care compania nipona si-a stabilit-o este de cel putin o comanda pe an, din partea companiilor americane.

"Am stabilit ca prioritatea, pentru moment, este reactorul de 1.700 de megawatti, insa vrem sa acceleram si lucrul la reactorul de mai o capacitate mai mica, deoarece aceasta este o alta zona spre care se indreapta cererile consumatorilor", a adaugat Ikuno. O serie de miscari ale competitorilor precum Toshiba, Hitachi sau General Electric au condus la sporirea competitivitatii pe pita globala de energie nucleara, care si-a recastigat popularitatea datorita cererii in crestere de energie din SUA si din China, precum si datorita cresterii pretului petrolului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri