Tribunalul din Dsseldorf a decis miercuri renuntarea urmaririi penale asupra celor sase persoane acuzate in cadrul procesului Mannesmann, punand astfel capat celui mai mare scandal financiar al Germaniei dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Parchetul german anuntase deja la sfarsitul saptamanii trecute ca va accepta propunerea facuta de apararea acuzatilor privind renuntarea urmaririi penale a acestora, plangerea penala referindu-se la cazuri de abuz de incredere si complicitate in schimbul unei sume totale de aproximativ 5,8 milioane de euro.

Printre acuzati se numara si patronul bancii Deutsche Bank, Josef Ackermann, care va trebui sa plateasca o amenda de 3,2 milioane de euro. Legislatia germana permite finalizarea unui astfel de acord amiabil daca ambele parti sunt de acord, precizeaza NewsIn. in acest caz, procesul se incheie fara o decizie judecatoreasca.

Acest proces al afacerii Mannesmann a fost demarat la inceputul lunii octombrie si trebuia sa dureze pana in luna februarie a anului viitor. Afacerea Mannesmann se leaga de primele de achizitionare oferite cu ocazia preluarii in anul 2000 a conglomeratului german Mannesmann de grupul britanic Vodafone pentru suma record de 178 de miliarde de euro, in urma unei confruntari pe piata bursiera care s-a transformat intr-o operatiune amicala.

Problema juridica o reprezinta faptul ca anumiti membri ai consiliului de administatie ai grupului Mannesmann au decis sa acorde anumite bonificatii, in valoare de 57 de milioane de euro conducatorilor grupului Mannesmann dupa incheierea acestui acord, care nu ar fi fost in interesul companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri